Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. augusta 2019, 11:00
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Jeleň pokrytý nádormi. Fotografke sa vo voľnej prírode naskytol smutný obraz

ZAUJÍMAVOSTI USA
Uložiť Uložené

Žena z Minnesoty stihla zviera nafotiť.

Fotografovke Julie Carrow sa podarilo nafotiť jeleňa, ktorý má po celom tele nádory. Na svojom účte na Facebooku zverejnila sériu fotografií a pýta sa, či je ešte možné zvieraťu pomôcť. „Je to pre mňa srdcervúce,“ napísala v statuse. Dodala, že už je v kontakte s tamojšími ochranármi prírody.

Jeleňa si všimla 25. júla v oblasti Pipestone v Minnesote v USA. Zviera trpí chorobou zvanou fibromatóza. Po celom tele má nadmerný počet takzvaných fibrómov, čo sú v podstate kožné nádory. Pri jeleňoch sa najčastejšie nachádzajú v oblastí očí, krku či tváre. Zvyčajne sú však oveľa menšie, vyskytujú sa u jeleňov mladších ako 2 roky.

Nádory mu môžu spôsobiť problémy s pohybom a zhoršiť videnie, časom by však mali zmiznúť. Tamojší úradníci sa vyjadrili, že jeleň patrí medzi najhoršie prípady, ktoré doposiaľ videli. Mnohých ľudí pohľad na zviera šokoval, no choroba pre človeka nie je nebezpečná.

Domov
Zdieľať
Diskusia