Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2019, 12:03
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ak hackneš iPhone, od Apple dostaneš odmenu $1 000 000

TECH APPLE HACKERI IPHONE
Uložiť Uložené

Celkom lákavá ponuka, no nie?

Akým najlepším spôsobom zlepšiť ochranu svojich výrobkov, než vyzvať ľudí k tomu, aby sa ju pokúsili prelomiť? Známa firma Apple ponúka odmenu do jedného milióna dolárov každému, komu sa podarí hacknúť ich iPhone či Mac, informuje Forbes, podľa ktorého ide o najväčšie finančné ocenenie za nájdenie chýb naprieč všetkými významnými technologickými spoločnosťami, aké bolo doposiaľ verejnosti ponúknuté.

Odporúčané
Prvýkrát som vyskúšal iPhone, Android už nikdy nechcem vidieť Prvýkrát som vyskúšal iPhone, Android už nikdy nechcem vidieť 3. júla 2019, 12:38

Väčšiu sumu však v minulosti ponúkla napríklad bezpečnostná firma Zerodium, ktorá tým, ktorí úspešné hacknú iPhone, sľubovala rovné 2 milióny dolárov. Odhalenie slabín dokáže pomôcť spoločnostiam predísť rôznym nežiadúcim udalostiam, ktoré by ich stáli obrovskú sumu peňazí. Výzva k hľadaniu chýb je v rámci Apple veľmi úspešnou, pričom od roku 2016 bolo spoločnosti náhlasených zhruba 50 vážnych problémov.

Za hacknutie jadra operačného systému ťa aktuálne od Apple čaká odmena 1 milión dolárov. 500-tisíc dolárov dostaneš v prípade, že sa ti podarí hacknúť iPhone bez priamej interakcie s daným zariadením, a to napríklad prostredníctvom wi-fi. 50 % je určených pre tých, ktorí dokážu hacknúť beta verziu iOS, zatiaľ neprístupnú verejnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia