Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. augusta 2019, 8:35
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Bratislavskú MHD čaká výrazná zmena k lepšiemu

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA MHD
Uložiť Uložené

Dopravný podnik chce viac naslúchať prosbám občanov.

Dopravný podnik Bratislava (DPB) sa rozhodol vyslyšať prosby občanov hlavného mesta. Vedenie sľubuje, že v priebehu roka nás čaká výrazne zlepšenie a posilnenie MHD. Podľa všetkého by sa mali aj staršie vozidlá, ktoré budú ešte niekoľko rokov v prevádzke, dočkať nainštalovania absentujúcej klimatizácie a taktiež prídu aj ďalšie novinky.

Okrem posilnenia starších vozidiel majú byť aj všetky nové, ktoré podnik nakúpi, už automaticky vybavené výkonnou klimatizáciou priamo z výroby. Rovnako by mala prísť do bratislavskej MHD novinka v podobe automatického zatváranie dverí na fotobunku, ktorá bude zabraňovať zbytočnému úniku vychladeného vzduchu z vozidla.

„Spustili sme možnosť posielať nám podnety priamo cez Facebook, kde sa nám môžu cestujúci ozvať s akýmkoľvek nápadom na zlepšenie. DPB sa bude každým zaoberať a vyhodnotí ho, tvrdí manažér PR a marketingu DPB Martin Žarnovický.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MHD BRATISLAVA (@mhdbratislava),

Vedenie MHD v Bratislave sa rozhodlo naslúchať prosbám občanov a podľa všetkých informácií využilo možnosť posielania podnetov cez Facebook počas prvých dní fungovania už viac ako 200 cestujúcich. Tí by predovšetkým zlepšili interval na vyťažených linkách, zmenili trasy autobusov, premenovali niektoré zástavky či rozšírili klimatizácie do ďalších vozidiel.

Dopravca všetky podnety číta a snaží sa postupne v spolupráci s mestom realizovať. DPB údajne tiež pripravuje aj rozšírenie počtu elektronických tabúľ na zobrazovanie MHD odchodov na ďalšie zastávky a viaceré zastávky budú premenované pre zlepšenie orientácie cestujúcich.

Odporúčané
Keď prejdeš prstom po klíme, máš na ňom nános špiny. Bratislavská MHD je cez leto neúnosná Keď prejdeš prstom po klíme, máš na ňom nános špiny. Bratislavská MHD je cez leto neúnosná 3. augusta 2019, 10:12

„Radi by sme napríklad presmerovali niektoré spoje viac cez centrum mesta, čím by sa mohol zlepšiť prestup na električky. Dopravný podnik pracuje aj na rozšírení MHD do nových častí Bratislavy, konkrétne na Bory, Slanec a do Podunajskej brány,“ upresnil DPB.

Zlepšiť sa má aj obsluha horšie dostupných častí Rače, kam by sa po novom mohli predĺžiť súčasné, prípadne zaviesť nové autobusové linky. Ak by si teda aj ty mal nejaký podnet či návrh, ako zlepšiť cestovanie v Bratislave, neboj sa napísať dopravcovi cez Facebook. Na výrazné zmeny totiž treba zozbierať čo najviac návrhov.

Domov
Zdieľať
Diskusia