Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
8. augusta 2019, 20:29
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Apple varuje majiteľov iPhonov. Ak si batériu nevymeníš u nich, čaká ťa pozastavenie niekoľkých funkcií

TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Kalifornský gigant sa chce „pomstiť“ používateľom, ktorí si batérie nechávajú vymieňať v iných servisoch.

Ak si sa niekedy stretol s tým, že by si opotreboval batériu na iPhone a jej životnosť by bola kritická, po novom by si si mal dvakrát rozmyslieť, kde si ju necháš vymeniť. Apple totiž žiada používateľov smartfónov s nahryznutým jabĺčkom, aby dávali svoje zariadenia opravovať len u autorizovaných poskytovateľov služieb a predajcov.

Ako informuje portál Engadget, kalifornský gigant zaviedol novú aktualizáciu softvéru, vďaka ktorej dokáže identifikovať, či bola batéria menená u nich. Ak nebude disponovať oficiálnym autentifikačným kľúčom, čaká ťa nemilé varovanie.

Ak si totiž batériu necháš vymeniť v servisoch tretích strán alebo sa dokonca rozhodneš zreparovať zariadenie sám, po vstupe do nastavení telefónu sa ti zobrazí správa v tomto znení: „Nepodarilo sa overiť, či sa v iPhone nachádza originálna batéria Apple. Informácie o zdraví batérie nie sú dostupné.“

Pokiaľ nevymeníš svoju batériu u autorizovaných predajcov, táto funkcia sa ti už nezobrazí

Apple varuje majiteľov iPhonov. Ak si batériu nevymeníš u nich, čaká ťa pozastavenie niekoľkých funkcií
Zdroj: DM

Na problém poukázal ako prvý server iFixit, ktorý tvrdí, že novinka sa týka najmä nových modelov, a teda iPhone XR, XS a XS Max, ktoré fungujú na operačnom systéme iOS 12 či beta verii iOS 13.

Domov
Zdieľať
Diskusia