Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2019, 17:24
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Po výbuchu v ruskom vojenskom stredisku zomreli dvaja ľudia. Zvýšené žiarenie je podľa ministerstva normálne

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

V Rusku ide už o druhú explóziu tento týždeň, ktorá si vyžiadala ľudské obete.

V ruskej prístavnej oblasti Arkhangelsk na severe krajiny vybuchol kvapalný raketový motor počas testu vo vojenskom stredisku. V dôsledku explózie zomreli dvaja ľudia, štyria utrpeli vážne zranenia. Údajne sa mala na mieste zvýšiť aj miera radiácie, ktorú zaznamenali v blízkom meste Severodvinsk. Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany.

Pri testovaní kvapalného pohonného systému došlo k neočakávanému výbuchu, kvôli čomu sa celý systém zapálil. Na následky nehody bolo zasiahnutých šesť ľudí. Išlo o zástupcov ministerstva obrany a civilných inžinierov, pričom dvaja špecialisti zomreli,“ informuje ministerstvo v tlačovej správe

Zranení boli ihneď prevezení do zdravotníckeho zariadenia, v ktorom dostali náležitú lekársku starostlivosť,“ dodáva. Úrady tiež zdôraznili, že zvýšená miera žiarenia je normálna. Do ovzdušia však nemali preniknúť žiadne škodlivé látky a emisie.

Niektoré informácie spočiatku naznačovali, že malo ísť o výbuch na palube vojenskej lode, avšak armáda neskôr ozrejmila, že všetko sa malo odohrať na súši. Nejde však o jediný prípad explózie na území Ruska tento týždeň.

Len pred pár dňami totiž neďaleko dedinky Kamenka vypukol v muničnom sklade vojenskej základne masívny požiar, ktorý spôsobil obrovské výbuchy a tisícky ľudí museli evakuovať. Na dôsledky zomrel 1 človek a minimálne 7 ďalších zostalo vážne zranených. 

Odporúčané
V Rusku explodoval muničný sklad, celú oblasť museli evakuovať V Rusku explodoval muničný sklad, celú oblasť museli evakuovať 6. augusta 2019, 14:33
Domov
Zdieľať
Diskusia