Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci s Burger Kingom.
14. augusta 2019, 11:02
Čas čítania 0:00
Sponzorovaný obsah

7 zaujímavostí o Burger Kingu, ktoré si (možno) nevedel: Ponúkali už hamburgerový parfum či burger v saune

7 zaujímavostí o Burger Kingu, ktoré si (možno) nevedel: Ponúkali už hamburgerový parfum či burger v saune
Zdroj: Burger King
GASTRO BURGER KING
Uložiť Uložené

V Burger Kingu je očividne možné všetko, a to vrátane samovražedného burgru či parfumu s vôňou Whopperu.

Burger King už patrí medzi ikonické a legendárne fast foody, čo znamená, že skrýva aj niekoľko pikantných zaujímavostí. Kráľovská prevádzka totiž už dávno nie je iba o hamburgeroch, hranolkách a ľadovo orosenom nápoji.

Ak aj ty patríš medzi ľudí, ktorí vnímajú fast food ako niečo, čo priniesla dnešná uponáhľaná doba, vyvedieme ťa z omylu. Fast food má za sebou totiž bohatú históriu, množstvo dychberúcich zaujímavostí, ale aj vtipných výmyslov, o ktorých si doteraz určite ani len netušil – a o veľké množstvo z nich sa postaral práve Burger King, tak sa poďme pozrieť na ich najväčšie úlety.

galantips
galantips Zdroj: Burger King

Hamburgerový parfum

Nevonia vegánom, no susedovho vlčiaka určite zaujme. Parfum s neodolateľnou vôňou najobľúbenejšieho hamburgeru z dielne Burger Kingu – Whoppera, ktorý sa skladá z grilovaného hovädzieho mäsa, cibule, šalátu a majonézy. Túto vôňu pokušenia s názvom Flame-Grilled priniesol Burger King ako limitovanú edíciu do svojich japonských reťazcov.

Sauna a fast food ako nerozlučná dvojka

Rozmýšľal si už niekedy nad tým, aké by to bolo pochutnávať si na obľúbenom hamburgeri v teplotách okolo 100 °C? Vo fínskych Helsinkách si to môžeš vyskúšať na vlastnej koži. Jedna z predajní Burger Kingu tu má totiž od roku 2016 prevádzku, v ktorej ťa bez najmenších problémov obslúžia aj vo vlastnej saune.

Tajné menu so samovražedným burgrom

Burger King má okrem normálneho menu aj tajnú verziu, kde sa nachádzajú poriadne odvážne burgre. Jednou z najzaujímavejších položiek je jednoznačne samovražedný burger, ktorého názov je viac než opodstatnený. Jeho objednávka je totiž prakticky samovražedná misia, keďže obsahuje až 4 plátky hovädzieho mäsa, 4 plátky syra, slaninu aj špeciálnu omáčku.

galantips
galantips Zdroj: Burger King

Nahnevaný Whopper

Okrem menu v utajení či samovražedného hamburgeru má Burger King vo svojom portfóliu produktov aj nahnevaný Whopper. Jeho názov je opäť viac než opodstatnený a konzumácia ťa privedie až k slzám – rozhodne však nie tým zo smútku. Nahnevaný burger totiž obsahuje pikantnú salsa omáčku, špeciálnu vyprážanú cibuľu a červenú žemľu pečenú s omáčkou z chilli papričiek.

Burger ako stelesnenie nočnej mory či hokejového puku

Vyžívaš sa v strašidelnej atmosfére Halloweenu? V tom prípade by ťa určite zaujal burger Nightmare King, ktorý Burger King minulý rok zaradil do svojej ponuky na počesť tohto sviatku. Obsahoval hovädzie aj kuracie mäso, syr, slaninu a zaujímavo sfarbenú zelenú žemľu.

Okrem strašidelnej pochúťky sa rozhodol Burger King potešiť aj fanúšikov hokeja. A to hneď vedľa, u našich českých susedov. Počas minuloročných majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji ponúkal zákazníkom limitovaný Whopper Puck, ktorý mal čiernu žemľu zafarbenú sépiovým farbivom.

galantips
galantips Zdroj: Burger King

Whopperom nepohŕdne ani Conor McGregor

Ani by si neveril, koľko zaujímavostí zo sveta Burger Kingu sa spája so známymi osobnosťami či nesmrteľnými kultovými filmami. Známy Hugh Laurie, alias Dr. House, má napríklad doživotnú zásobu hamburgerov zdarma.

Burger King sa navyše niekoľkokrát vyskytol aj na filmovom plátne. Všetko to začalo pri Star Wars a prešlo aj na marvelovky – aj Tony Stark sa vo filme Iron Man 1 vybral priamo do Burger Kingu a objednal pravý americký cheeseburger.

Popkultúra však neznamená len filmy a aj napriek tomu, že si Conor McGregor počas tréningových dní na Whopperi asi nepochutná, vo voľnom čase do Burger Kingu určite zájde a dokonca je aj jednou z jeho tvárí.

galantips
galantips Zdroj: Burger King

Kráľom od roku 1953

Aj napriek tomu, že je dnes Burger King veľmi populárny, jeho história siaha až do roku 1953, kedy bolo tempo dopy rozhodne pomalšie. O dva roky neskôr získal logo kráľa, miesto trónu však kraľoval rovno na hamburgeri. A v roku 1957 došiel do ponuky legendárny Whopper, ktorý si objednáš aj v slovenských prevádzkach.

Burger King už vtedy inovoval a priniesol koncept Have it your way, vďaka čomu si si mohol burger vyskladať podľa seba. Dnes je na svete už viac než 12 000 prevádzok a niektoré z nich nájdeš aj na Slovensku, preto určite zabehni na kráľovský burger a  zisti, prečo je Whopper legendou už vyše 60 rokov.

Domov
Zdieľať
Diskusia