Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2019, 12:40
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Luxembursko sa môže stať prvou európskou krajinou, ktorá zlegalizuje marihuanu

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Potvrdil to minister zdravotníctva, ktorý prezradil svoje plány a apeloval aj na okolité štáty, aby zmiernili svoje zákony.

Ministerstvo zdravotníctva v Luxembursku už na jar avizovalo, že by chcelo zmierniť zákony týkajúce sa ľahkých drog. Z aktuálnych slov podľa The Guardian samotného ministra však vyplýva, že plánuje aj legalizáciu marihuany. Zákon by mal byť pripravený v najbližších dvoch rokoch, vyžaduje si však oveľa viac ako obyčajné povolenie. 

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 30. marca 2019, 14:07

Je treba myslieť aj na daňové ošetrenie a kontrolu kvality. Nová legislatíva by mala povoliť nákup marihuany v označených a licencovaných obchodoch len obyvateľom krajiny nad 18 rokov, aby sa zabránilo drogovej turistike. Šéf odboru zdravotníctva Étienne Schneider už vyzval aj svojich kolegov v okolitých štátoch, aby rovnako premýšľali nad zmernením zákonov. 

Argumentom za schválenie novej legislatívy má byť aj skutočnosť, že mladý človek, ktorý si chce drogu kúpiť, si ju dokáže zohnať aj po vlastnej osi. Musí sa však stretnúť s nebezpečným dílerom, ktorý predáva marihuanu neznámej kvality a s veľkou pravdepodobnosťou predáva aj iné ako ľahké drogy. Ak by zmena prešla, Luxembursko by bolo prvou európskou krajinou, kde je marihuana legálna. 

Odporúčané
16-ročný Slovák predával marihuanu a skončil na polícii. Čo sa dialo, keď ho chytili? (Rozhovor) 16-ročný Slovák predával marihuanu a skončil na polícii. Čo sa dialo, keď ho chytili? (Rozhovor) 16. decembra 2018, 16:56
Domov
Zdieľať
Diskusia