Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. augusta 2019, 9:25
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Unikli súkromné dáta z Instagramu. Marketingová firma ich zbierala celý rok

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Firma HYP3R posledných 12 mesiacov zbierala súkromné dáta užívateľov o ich polohe, ale aj fotky z instagramových príbehov.

Instagram je možno menej bezpečné miesto, ako sa mohlo doteraz zdať. Business Insider totiž informuje o možnom úniku súkromných dát, ktoré si počas uplynulých 12 mesiacov bez povšimnutia spoločnosti zbierala marketingová spoločnosť HYP3R. Aktuálne to už potvrdila aj samotná sociálna sieť, ktorú portál s informáciami získanými vo verejných dokumentoch a rozhovoroch so zamestnancami konfrontoval. 

Odporúčané
Bohaté deti slovenského Instagramu: Nepovažujeme sa za pózerov, svojich followerov skôr motivujeme Bohaté deti slovenského Instagramu: Nepovažujeme sa za pózerov, svojich followerov skôr motivujeme 14. apríla 2019, 17:12

Problémom mala byť nedostatočná kontrola po tom, čo Instagram spoločnosť označil za jedného z preferovaných marketingových partnerov. HYP3R sa podarilo zhromaždiť záznamy spojené s polohou užívateľov, informácie z profilov a taktiež fotografie z instagramových príbehov, ktoré majú zmiznúť do 24 hodín a následne k ním má prístup už len samotný majiteľ. 

Marketingová firma tvrdí, že neporušila práva Instagramu, pracovala len s verejnými údajmi a očakáva, že sa všetky nezhody čo najskôr vyriešia. Nie je jasné, akým spôsobom ďalej HYP3R s týmto dátami pracovala, ani po kauze Cambridge Analytica však Facebook pravdepodobne nedokáže zabezpečiť stopercentnú ochranu dát svojich používateľov.

Odporúčané
Nahé fotky mohol Slovenkám z Messengeru ukradnúť aj malware. Musíte si dávať pozor, kam klikáte, hovorí expert z ESET-u Nahé fotky mohol Slovenkám z Messengeru ukradnúť aj malware. Musíte si dávať pozor, kam klikáte, hovorí expert z ESET-u 13. júla 2019, 15:37
Domov
Zdieľať
Diskusia