Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. augusta 2019, 11:13
Čas čítania 0:00
Lucia Čakyová

Odmietanie rozmanitosti, prepojenie so sexuálnym predátorom aj finančné problémy. Čo sa deje so značkou Victoria's Secret?

MÓDA VICTORIA'S SECRET
Uložiť Uložené

Svetoznáma značka má viac problémov, ako by sa mohlo zdať.

Značka Victoria's Secret je jedným z najväčších reťazcov so spodnou bielizňou v USA. Najmä koncom 90. rokoch 20. storočia a začiatkom tohto milénia zažívala obrovský úspech.

V posledných mesiacoch je jej meno spájané skôr s negatívnymi ako pozitívnymi správami. Proti značke sa organizovali protesty a z každej strany sa ňu valí ostrá kritika. 

Odmietanie rozmanitosti

Značka Victoria's Secret bola dlhodobo známa svojím negatívnym postojom k plus size, LGBTQ alebo transsexuálnym modelkám. Odmietala aj rozširovanie rozmanitosti na prehliadkach Victoria's Secret Fashion Show. V dobe, keď svetu vládnu hashtagy #MeToo a #bodypositivity, to bol krok späť.

K zlepšeniu imidžu značky nepomohli ani nedávne vyjadrenia teraz už bývalého marketingového riaditeľa značky Eda Razeka. V  rozhovore z novembra minulého roku sa pre Vogue vyjadril, že transgender modelky na prehliadke Victoria's Secret nemajú čo hľadať. Podobne sa vyjadril aj o plus size modelkách. Neskôr sa za svoje vyjadrenia ospravedlnil a označil ich za necitlivé.

Odporúčané
Šéf marketingu Victoria's Secret podal výpoveď po tom, čo značka najala prvú transgender modelku Šéf marketingu Victoria's Secret podal výpoveď po tom, čo značka najala prvú transgender modelku 6. augusta 2019, 16:24

71-ročný Razek začal pracovať pre značku v roku 1983. Pred pár dňami podal výpoveď po tom, čo značka začala historicky prvýkrát spolupracovať s transgender modelkou Valentinou Sampaio. Zo strany Victoria's Secret išlo o veľmi prekvapivý krok, ktorý môže pomôcť pri potrebnom rebrandingu. K tomu sa však ešte dostaneme.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Kelsey Merritt (@kelseymerritt),

Zrušenie tohtoročnej prehliadky Victoria's Secret

Najočakávanejšia prehliadka roka Victoria's Secret Fashion Show sa väčšinou konala na prelome novembra a decembra a modelky sa na ňu pripravovali niekoľko mesiacov dopredu. Išlo nepochybne o najkrajšiu prehliadku roka, ktorá vzbudzovala záujem širokej verejnosti. Takmer dvadsať rokov sa vysielala v predvianočnom čase prostredníctvom televíznych staníc CBS a ABC.

Podľa The Wall Street Journal sledovanosť šou začala postupne klesať od roku 2011, kedy dosiahla svoj vrchol v sledovanosti. Ostatná minuloročná prehliadka sa konala 8. novembra v New Yorku, no oficiálne sa vysielala až 2. decembra prostredníctvom televíznej stanice ABC. Prehliadka dosiahla rekordne nízke čísla sledovanosti. A nie je sa čomu čudovať.

Odporúčané
Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel Sex až po svadbe, pred prehliadkou drastická diéta. Adriana Lima oslavuje 40, toto si o nej možno nevedel 12. júna 2021, 9:36

V súčasnej digitálnej dobe je vysielanie prostredníctvom televízie niekoľko týždňov po konaní šou veľmi zastaraný formát. Zábery z prehliadky sa postupne objavovali na Instagrame alebo na Youtube. Vysielanie prehliadky už dávno nevyhovuje súčasným požiadavkám, čo si uvedomilo aj vedenie značky.

V máji sa preto rozhodlo, že šou sa už nebude vysielať v televízii. Pred pár dňami sme sa dokonca dozvedeli, že Victoria's Secret Fashion Show bude tento rok zrušená. Neznamená to, že prehliadka bude zrušená navždy. Ľudia z VS len musia pozmeniť tradičný koncept. Samotný šéf spoločnosti L Brands Les Wexner, ktorá vlastní značku Victoria's Secret, povedal, že móda sa vyvíja, a tak sa musí vyvíjať aj šou. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Victoria’s Secret Fan Page (@victoriassecretfshow),

Prepojenie značky so sexuálnym predátorom Epsteinom

Jeffrey Epstein bol bohatý americký finančník. Jeho meno ti možno nič nehovorí, no kedysi išlo o veľmi vplyvného človeka s väzbami aj na prezidenta Donalda Trumpa. V roku 2007 sa na verejnosť prvýkrát dostali správy, že zneužíval maloleté dievčatá.

Epstein si za to odsedel 13 mesiacov, počas ktorých mohol vychádzať cez deň z väzenia a musel v ňom stráviť iba noc. Prvá kauza sa nejako ututlala, no neskôr na povrch vyplávali veľmi znepokojivé informácie. Finančník mal podľa všetkého dlhé roky zneužívať maloleté dievčatá vo svojich nehnuteľnostiach v New Yorku a na Floride.

Odporúčané
Victoria’s Secret vyvracia staré názory: Nová plavková kampaň obsahuje aj plus-size modelky Victoria’s Secret vyvracia staré názory: Nová plavková kampaň obsahuje aj plus-size modelky 23. februára 2021, 18:21

Okrem toho bol obvinený z obchodovania s ľuďmi. Epstein trval na svojej nevine a vyhlásil, že dievčatá so všetkým súhlasili a myslel si, že mali viac ako 18 rokov. Po prípadnom usvedčení mohol stráviť za mrežami až 45 rokov. V sobotu sme sa však dozvedeli, že 66-ročný miliardár vo väzení podľa všetkého spáchal samovraždu.

Ako jeho meno súvisí so značkou spodnej bielizne? Epstein nikdy nepracoval pre Victoria's Secret alebo L Brands. Pravdou však je, že do veľkej miery ovplyvňoval chod spoločnosti. Dve dekády bol pravou rukou šéfa spoločnosti L Brands Lesa Wexnera. Okrem iného mu spravoval osobné financie, ako informuje The New York Times.

Domov
Zdieľať
Diskusia