Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2019, 8:25
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Neplnoletí Slováci si cez leto užívajú alkohol, do dregeru nafúkal každý štvrtý mladistvý

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL DETI
Uložiť Uložené

Počas prázdnin je viac priestoru na zábavu, a preto sa polícia pustila do práce.

Pred víkendom začína najväčšia zábava, a to najmä v prípade, keď má človek prázdniny. Policajti sa v minulý piatok večer od 20:00 vybrali do ulíc Trnavy, Hlohovca či Piešťan a preverovali, či neplnoletí Slováci dodržujú zákony.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 5 policajtov sme sa spýtali, ako by reagovali, keby ťa nachytali s marihuanou 30. marca 2019, 14:07

Podľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave sa počas akcie dychovej skúške na alkohol podrobilo 39 ľudí – 35 mladistvých a 4 maloleté osoby. Po kontrole dregerom príslušníci polície zistili, že alkohol požívalo 10 mladistvých a 2 deti. Najväčšiu prítomnosť alkoholu zaznamenali u 17-ročnej Slovenky, ktorej v dychu namerali 0.60 mg/l alkoholu, a teda 1,24 promile.

Polícia vo svojom príspevku upozornila na Zákon o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov, podľa ktorého „Osoby maloleté do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky“. Okrem toho v ich prípade vzniká povinnosť k podrobeniu sa vyšetreniu na zistenie prítomnosti alkoholu.

Domov
Zdieľať
Diskusia