Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2019, 19:59
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Policajti viedli muža tmavej pleti spútaného za koňmi

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Polícia v Texase sa dopustila prešľapu, ktorý by sa dal vysvetliť len veľmi ťažko.

43-ročný Donald Neely sa dopustil priestupku neďaleko mesta Galveston v Texase aj napriek predošlým upozorneniam, a tak sa ho polícia rozhodla spútať a zobrať na najbližšiu stanicu. Namiesto toho, aby počkali na motorové vozidlo, ho strážnici uviazali na lano a viedli za koňmi, na ktorých sedeli. Houston Chronicle okrem opisu udalosti pridáva aj fotografie. 

Neuvedomili si však, že ide o dehonestovanie muža tmavej pleti, za čo okamžite zožali obrovskú vlnu kritiky, keď jeden okoloidúci zverejnil fotografiu. Polícia sa na svojom Facebooku Neelymu neodkladne hlboko ospravedlnila, škoda však už bola napáchaná a nech už bolo vysvetlenie akékoľvek, verejnosť dala v komentároch jasne najavo svoje znepokojenie. 

Neely bol z väzby prepustený na kauciu a Vice ešte informuje, že nie je jasné, či budú strážnici  P. Brosch a A. Smith čeliť disciplinárnemu konaniu. Ich zámer však aj podľa slov polície nebol zlomyseľný, malo ísť len o nesprávne zhodnotenie situácie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia