Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2019, 10:42
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Študentku naposledy videli opitú v aute muža, ktorý dnes sedí za inú vraždu. Jej telo však nikdy nenašli a už 9 rokov je nezvestná

ZAUJÍMAVOSTI ALKOHOL VRAŽDA
Uložiť Uložené

Po oslave maturít na ostrove Aruba už do lietadla nikdy nenastúpila.

Natalee Holloway vyrastala spolu s mladším bratom a rodičmi. Tí sa však neskôr rozviedli a súrodenci ostávali prevažne s mamou. Bola študentkou, ktorá ročníky končila vždy s vyznamenaním.

To sa odrazilo aj na tom, že dostala plné štipendium na univerzite v Alabame, kde sa plánovala stať doktorkou. Skutočne dokonalá dcéra, ktorá sa naplno venovala štúdiu, nechodila sa opíjať, mala množstvo krúžkov a pravidelne chodila do kostola.

Naposledy ju videli odchádzať opitú v aute budúceho vraha, už 9 rokov je nezvestná
Naposledy ju videli odchádzať opitú v aute budúceho vraha, už 9 rokov je nezvestná Zdroj: wikipedia

Presne tak ju vnímali aj ľudia v jej okolí a preto vedeli, že sa na dovolenke muselo niečo stať, keď Natalee zmeškala lietadlo domov. Večer predtým odišla z párty v aute, opitá a s cudzím chlapcom. Na hotel sa nevrátila a na letisko neprišla.

Dovolenka vyzerala úžasne

Osemnásťročná Natalee spolu s jej viac než sto spolužiakmi šli osláviť úspešné maturity. Rodičia ju za skvelé výsledky chceli pochváliť a výlet na ostrov Aruba jej zaplatili.

„Boli sme na pláži, vonku sme ostali prakticky celý deň. Potom sme si šli oddýchnuť, obliecť sa, išli sme na večeru a neskôr do nejakého z klubov. Každý sa z klubu na hotel vrátil kedy sám chcel, nejak sme to neriešili," opisuje to, ako dovolenka prebiehala pre NBC jej spolužiačka Clarie Fierman.

Natalee v posledný večer pred zmiznutím
Natalee v posledný večer pred zmiznutím Zdroj: youtube

Všetko na dovolenke prebiehalo podľa plánu, spolužiaci si užívali to, že na Arube mohli legálne piť alkohol, aj keď doma im do potrebného veku chýbalo pár rokov. Vrátiť sa mali po šiestich dňoch, na letisko prišli všetci okrem Natalee. Zistili, že sa neodhlásila z hotelovej izby, tam našli jej pas, peňaženku a zbalené kufre.

Odporúčané
Madeleine McCannová zmizla ako 3-ročná. Nezvestné dievčatko vyvolalo mediálny ošiaľ, ktorý ničí životy jej najbližším Madeleine McCannová zmizla ako 3-ročná. Nezvestné dievčatko vyvolalo mediálny ošiaľ, ktorý ničí životy jej najbližším 7. augusta 2019, 17:13

Ráno po poslednej párty

„V momente, keď mi jej spolužiaci zavolali, že s nimi neletela a nevedia kde je, som vedela, že ju buď uniesli alebo zabili. Poznám ju, viem, aká je. Ani sekundu som neváhala nad tým, že by zaspala. Vedela som to. Vedela,“ povedala jej mama Beth Holloway pre NBC.

Vyšetrovatelia zistili, že Natalee naposledy videli v aute odchádzať z populárneho miestneho klubu Carlos 'N Charlie's. V aute bola s troma chlapcami Joranom van der Slootom, ktorý mal vtedy 17 rokov, a bratmi 21-ročným Deepakom a 18-ročným Satishom Kalpoe. Odvtedy sa podľa Rolling Stone po nej zľahla zem.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 68019 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo sa začalo diať, keď na ostrov prileteli rodičia Natalee
  • Ako dokázali tamojší policajti podceniť situáciu
  • Kedy prišlo priznanie, ktoré sa ukázalo ako nepravdivé
  • Ako podozrivý muž zavraždil inú študentku, aj keď Natalee nikdy nenašli
Domov
Zdieľať
Diskusia