Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. augusta 2019, 21:52
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Mladí ľudia majú čoraz menej sexu. Niektorí radšej uprednostnia Netflix

ZAUJÍMAVOSTI NETFLIX
Uložiť Uložené

Aj napriek zoznamovacím aplikáciám je sex u mladých ľudí čoraz menej populárny.

Mladí ľudia dnes majú ohromné množstvo spôsobov, ako sa zoznámiť a tráviť čas s opačným pohlavím. Okrem chatovacích aplikácií sú tu tiež napríklad zoznamovacie ako Tinder a zrejme by si očakával, že sexuálny život mladých ľudí bude narastať. V skutočnosti však majú mladí ľudia pohlavný styk čoraz zriedkavejšie.

Štúdia publikovaná v Archives of Sexual Behaviour tvrdí, že mladí ľudia vo veku 20 až 24 rokov tvrdili viac než dvakrát častejšie, že od 18 rokov nemali sex, než ľudia vo veku 20 až 24 rokov, ktorí sa narodili pred 60 rokmi.

Mladí ľudia majú čoraz menej sexu. Niektorí radšej uprednostnia Netflix
Zdroj: pixabay

Sexuálnu neaktivitu mladých ľudí potvrdzujú aj ďalšie čísla. Len 6 % ľudí narodených pred 60 rokmi nemalo sex pred dovŕšením 18 rokov, dnes je to až 15 %. Štúdia pritom skúmala až 27 000 ľudí, čo je dostatočne relevantná vzorka.

Spoluautor výskumu Ryne Sherman z Florida Atlantic University dodáva, že výsledky výskumu sú veľmi prekvapujúce a idú proti verejnej mienke, že je nezáväzný sex medzi mladými ľuďmi čoraz populárnejší, najmä vďaka internetu.

A aj napriek tomu, že takýto nezáväzný sex je bez akýchkoľvek pochýb čoraz populárnejší, zvyšní mladí ľudia, ktorí nie sú stotožnení s týmto fenoménom, majú pohlavného styku dramaticky menej.

Keďže je dnes jednoduchšie mať skúsenosť na jednu noc alebo sa zoznámiť s potenciálnym partnerom ako pred 60 rokmi, vedci usúdili, že mladých ľudí zaujíma niečo iné. Do hry tu prichádza ďalší prieskum, tentokrát od Wall Street Journal.

Mladí ľudia majú čoraz menej sexu. Niektorí radšej uprednostnia Netflix
Zdroj: unsplash

Až 26 % ľudí prezradilo, že miesto sexu niekedy jednoducho pozerajú televíziu, pričom prevláda najmä Netflix. Percentily pri rôznych vekových skupinách sú pritom drasticky odlišné, kým len 19 % ľudí starších ako 39 rokov si zapne telku, pri mladých ľuďoch nad 18 rokov je to až 36 %. Netflix a iné zábavné aktivity celkovo sú tak pre časť mladej generácie omnoho atraktívnejšie než sex a oproti minulosti tento trend drasticky rastie.

Domov
Zdieľať
Diskusia