Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2019, 6:00
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Po cestovaní časom žili na Zemi súčasne dve verzie Captaina Americu. Tvorcovia by radi ukázali, ako vracal Infinity Stones

Po cestovaní časom žili na Zemi súčasne dve verzie Captaina Americu. Tvorcovia by radi ukázali, ako vracal Infinity Stones
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Debata ohľadom cestovanie časom môže byť konečne uzavretá.

Christopher Markus v rozhovore pre Fandango odpovedal na otázku, ktorá nepochybne ťaží množstvo divákov a fanúšikov MCU. Keď Captain America cestoval časom a vrátil všetky Infinity Stones, nakoniec sa usadil v minulom storočí, kde prežil svoj život s Peggy. Prirodzene tam aj zostarol a keď sa s hrdinami konečne stretol a predal Samovi štít, veľa síl bojovať s nepriateľmi už v sebe nemal.

Ak však zostal celý čas tam, znamená to, že vytvoril ďalšiu alternatívnu realitu/časovú rovinu, alebo v tej originálnej vlastne žili celé desaťročia dvaja Rogersovia? Odpovede na tieto otázky sa zakaždým jemne líšia, no môžeme sa prikloniť k myšlienke, že od roku 1948 až po 2023 žili súčasne dvaja Rogersovia.

Odporúčané
Wiz Khalifa a Young Chop na tracku Got Me Some More Wiz Khalifa a Young Chop na tracku Got Me Some More 18. decembra 2013, 12:58


Avšak, jeden z nich bol celé desaťročia zamrznutý v ľade, takže nemali príležitosť stretnúť sa. Nežili ani v digitálnej dobe, takže Capa nemohol len tak niekto spoznať a Peggy hravo ututlala jeho existenciu. Práve Cap z roku 2023 môže byť oným Peggyiným manželom, ktorý bol spomenutý vo Winter Soldierovi. 

Cap sa síce vrátil v čase, no nevzal žiadny Infinity Stone a jednoducho v ňom prežíval. Nenarušil tým časové kontinuum, ako nám to vysvetľovala Ancient One. Celá problematika ale môže byť v budúcnosti preskúmaná hlbšie. Tvorcovia Endgame nám už naznačili, že by sa radi pozreli na Capove cestovanie časom a vracanie Infinity Stones (obzvlášť stret s Red Skullom musel byť nanajvýš zaujímavý).

Po cestovaní časom žili na Zemi súčasne dve verzie Captaina Americu. Tvorcovia by radi ukázali, ako vracal Infinity Stones
Zdroj: Marvel Studios/Disney


Či už to bude formou filmu alebo seriálu, Capov návrat by sme asi všetci brali všetkými desiatimi. Podobne sa vyjadrili aj režiséri filmu. Ironicky, práve oni dali na túto otázku lepšiu odpoveď ako samotní scenáristi. Captain America cestoval v čase a zmenil nejaké udalosti, čím vytvoril alternatívnu realitu, v ktorej žili dvaja Captainovia America. A keďže žil Cap z hlavnej línie roku 2023 v inej realite, musel použiť Pymove častice, aby sa vrátil späť do svojej časovej roviny.


Aj Banner na konci filmu hovorí, že Capa nezachytil vtedy, kedy mal a trochu sa mu vykĺzol. Následne vidíme Steva ako starého dedka sediaceho na lavičke so štítom. Nemá na sebe oblek pre cestovanie časom a nevidíme ani zariadenie na spracovanie Pymových častíc. Navyše, ak by aj cestoval z inej časovej roviny, pristáť by mal presne na stojane, z ktorého pred pár sekundami zmizol, aby mohol vrátiť Infinity Stones.

Odporúčané
Školské parkovisko pred univerzitou v Dubaji plné úžasných aut! Školské parkovisko pred univerzitou v Dubaji plné úžasných aut! 21. decembra 2013, 14:57



Ako vidíš, obe teórie majú logické diery a ani jedna nie je úplne správna. Navyše, sami scenáristi a režiséri v tom nemajú jasno, keďže sa na odpovedi nevedia zhodnúť. Zrejme pre nich nebola natoľko dôležitá, aby nejakú určili za canon MCU. Ak niekto niekedy bude tento problém riešiť a uvidíme Rogersove dobrodružstvá, nebudú to oni, a tak sa tým nemusia zaoberať. 

A aby toho nebolo málo, režiséri ešte podotkli, že by sa Steve musel pozrieť aj po Lokim. Podľa nich nie je možné vrátiť Infinity Stones, ak Cap Lokiho nenájde a Tesseract mu nevezme. A majú pravdu. Síce s Tonym zobrali Tesseract z inej časovej roviny/reality a zrejme ho Cap vtedy aj vrátil, časová realita, v ktorej ho ukradol Loki a zmizol je však stále bez svojho Infinity Stone na mieste, kde mal byť. 

Po cestovaní časom žili na Zemi súčasne dve verzie Captaina Americu. Tvorcovia by radi ukázali, ako vracal Infinity Stones
Zdroj: Marvel Studios/Disney

Udalosti sa vtedy mohli vyvinúť mnohými spôsobmi a Steve zrejme bude chcieť napraviť ich chyby, Infinity Stone spoločne s Lokim nájsť a vrátiť ho na správne miesto. Predsa len, je to Captain America a ten by nezniesol, ak by kvôli tomu trpeli, nedajbože umierali ľudia. To je však len čistá špekulácia a my nevieme, čím sa skutočne bude zaoberať Lokiho miniséria na Disney+. Feige a spol. majú veľa možností, ako celé cestovanie časom vysvetliť do podrobna a my sme zvedaví, či sa tak vôbec stane. 

Domov
Zdieľať
Diskusia