Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. augusta 2019, 10:42
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Billie Eilish sa bojí vo vlastnom dome. Keď spí, stráži ju ochranka

HUDBA BILLIE EILISH
Uložiť Uložené

Mladá speváčka v najnovšom rozhovore prezradila veľa zaujímavostí, ktoré sme o nej doteraz nevedeli.

Billie Eilish toho o sebe v najnovšom rozhovore pre Rolling Stone prezradila veľmi veľa. Aj v súvislosti s jej vekom je pochopiteľné, že sa s ňou dokáže stotožniť množstvo poslucháčov. 

Tentokrát speváčka odhalila ešte viac zo svojho súkromia. Dozvedáme sa, ako trávi voľný čas, aké bolo jej detstvo a s akými diagnózami dlhodobo bojuje. Taktiež objavujeme pôvod jej spôsobu obliekania a veľa ďalších zaujímavostí, ktoré doteraz neprezradila. 

Odporúčané
Kto je Billie Eilish a prečo je jednou z najvyhľadávanejších interpretiek dnešných dní? Kto je Billie Eilish a prečo je jednou z najvyhľadávanejších interpretiek dnešných dní? 15. marca 2019, 14:27

Bojí sa strašidiel, zažíva spánkovú paralýzu

Dokonca musela prestať pozerať hororové filmy, pretože potom videla postavy v oknách a musela kontrolovať, či pod posteľou nie sú strašidlá. V rozhovore prezradila aj to, že mávala spánkové paralýzy. Bojí sa aj hlbokej vody, má strach z výšok a tmavých miest vrátane jej skrine alebo priestoru pod posteľou. Do svojich desiatich rokov spávala speváčka s rodičmi.


Jej mozog funguje trochu inak

Ešte ako dieťaťu bol Billie Eilish diagnostikovaný Tourettov syndróm, ktorý sa najčastejšie prejavuje trhaním hlavy do strany, prípadne občasným miernym vypúlením očí. V jej prípade však nejde o nič vážne a na základe naučených techník dokáže svoje tiky často potlačiť.

Okrem toho trpí synestéziou, čo je jav spôsobujúci spájanie vecí, ľudí, zvukov a udalostí s farbami alebo číslami. „Každá osoba, ktorú poznám, má v mojej hlave vlastné číslo a tvar, pripadá mi to normálne,“ komentuje Billie a dodáva, že napríklad jej brat vyžaruje rovnakú auru ako oranžový trojuholník. 

Odporúčané
Billie Eilish má Tourettov syndróm, depresie aj farebný sluch. V otvorenom rozhovore hovorí aj o úplných začiatkoch Billie Eilish má Tourettov syndróm, depresie aj farebný sluch. V otvorenom rozhovore hovorí aj o úplných začiatkoch 1. augusta 2019, 10:30


Pôvodne nemala byť hudobníčkou

Relatívne dlhú dobu sa podľa jej rodičov venovala skôr vizuálnemu umeniu, požičiavala si otcov digitálny fotoaparát, na ktorý natáčala scénky s plyšovými zvieratami. Tie následne spoločne strihali do hudby. Pôvodne si všetci mysleli, že z nej vyrastie režisérka, keďže ju natáčanie bavilo aj v škole s kamarátmi. Rodina však mala blízko k hudbe, doma mali klavír a jej mama hrávala na gitaru, takže už v mladom veku vedela, čo sú verše a akordy. 

Intenzívne sa venovala aj tancu, neskôr však skončila kvôli zraneniu. Zároveň jej vadilo, že tento druh športu vyžaduje úzke oblečenie, s ktorým mala problém už v trinástich rokoch. Dnes sa z jej obrovských kúskov oblečenia stáva okrem charakteristického znaku aj trend. Sama vysvetľuje, že týmto rozhodnutím sleduje, aby ľudia neriešili to, ako vyzerá jej telo, ale zameriavali sa na dôležitejšie veci. 

Odporúčané
Rihanna je pre Billie Eilish inšpriáciou. Obe sa pred okolitým svetom bránia módou Rihanna je pre Billie Eilish inšpriáciou. Obe sa pred okolitým svetom bránia módou 28. júna 2019, 13:08

Väčšinu albumu nahrávala posediačky v posteli

S nahrávaním jej pomáhal brat. Aj keď mala možnosť tvoriť vo veľkých štúdiách po boku známych producentov, ona ich nikdy nerešpektovala, práve naopak, mala pocit, že si nerozumejú. Vokály k svojmu debutu preto nahrala na posteli medzi vankúšmi, na rozdiel od drvivej väčšiny jej kolegov, ktorí pracujú s bránicou a využívajú jej potenciál v stoji. 

Miluje kone

Je to jeden zo spôsobov, ako v súčasnosti Billie Eilish oddychuje. Vzťah k nim mala už odmalička, vtedy si však jej rodina nemohla dovoliť platiť za hodiny tréningov, a tak jazdila výmenou za prácu v stajniach. Neskôr musela aj napriek tomu odísť, pretože podľa jej slov ľudia pracujúci s koňmi nemajú radi chudobných.

Bojí sa vo vlastnom dome 

Prednedávnom sa na verejnosť dostala adresa jej bydliska, čo ju veľmi znepokojilo. Počas jedného dňa sa v okolí domu objavilo hneď niekoľko neznámych ľudí vrátane čudného starého pána zo San Diega. Vtedy sa Billie rozhodla, že najbezpečnejšie bude, keď bude v jej dome prespávať aj ochranka, a tak si do obývačky nasťahovala bodyguarda. Opisuje, že to chvíľu bolo veľmi traumatizujúce, pretože miluje miesto, kde býva a nechcela by ho opustiť. 

Odporúčané
Billie Eilish je jednou z najtalentovanejších mladých dám, akú som kedy počul, jej album je úžasný, hovorí Elton John Billie Eilish je jednou z najtalentovanejších mladých dám, akú som kedy počul, jej album je úžasný, hovorí Elton John 2. júla 2019, 8:39
Domov
Zdieľať
Diskusia