Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. augusta 2019, 9:41
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Útočník v Texase zabil najmenej 20 ľudí, zranil aj 10-ročné dievča

ZAUJÍMAVOSTI MASOVÍ VRAHOVIA STREĽBA
Uložiť Uložené

Na jeho konanie sa nahliada ako na možný zločin z nenávisti.

Okolie nákupného centra Cielo Vista Mall v texaskom meste El Paso zažilo v sobotu hrôzu. V jeho blízkosti a v obchodnom dome Walmart začal šialenec so zbraňou AK-47 strieľať do bezbranných ľudí. V danom čase malo byť na mieste 1 000 až 3 000 nakupujúcich a zhruba 100 predavačov.

Podľa CNN mal strelec na mieste zavraždiť najmenej 20 ľudí a spôsobiť zranenia ďalším 26, vrátane 10-ročného dievčaťa. Medzi mŕtvymi sú okrem iných taktiež traja Mexičania.

Podozrivým páchateľom je 21-ročný Patrick Crusius. Zadržaný bol bez jediného výstrelu. Polícia informovala, že počet obetí nemusí byť konečný a konanie 21-ročného mohlo byť v skutočnosti zločinom z nenávisti.

Na Twitteri sa k udalosti vyjadril už aj americký prezident Donald Trump, ktorý streľbu v El Pase označil za akt zbabelosti a nenávistný čin. O masakre na sociálnych sieťach písali aj ďalší štátni predstavitelia a starosta New Yorku Bill de Blasio vyzval k prísnejším zákonom o držaní zbraní. 

Sobotňajšia tragédia je podľa BBC 8. najhorším masakrom vykonaným strelnou zbraňou v histórii moderných Spojených štátovCNN píše, že internetom začal kolovať štvorstranný dokument, ktorý zrejme napísal útočník. V ňom autor vyjadruje taktiež podporu útoku na novozélandský Christchurch. Dokument mal byť publikovaný 20 minút predtým, než polícia obdržala prvé telefonáty o streľbe.

Domov
Zdieľať
Diskusia