Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. augusta 2019, 20:38
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Facebook zmení názov Instagramu a WhatsAppu

TECH FACEBOOK INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Zvyknutie na nové názvy však nebude príliš obtiažne.

Facebook sa rozhodol svetu ukázať, že Instagram aj WhatsApp patria pod jeho krídla. Tie sa mu podarilo odkúpiť v rokoch 2012 (IG odkúpil v hodnote 1 miliardy dolárov) a 2014 (22 miliárd dolárov za WhatsApp). S ohľadom na názov by ale nikto nedokázal predpokladať, že patria práve pod Facebook. Podľa The Information však dôjde už čoskoro k zmene.

Aplikácie by mali byť premenované na Instagram from Facebook a WhatsApp from Facebook. „Chceme, aby bolo jasné, ktoré produkty a služby sú súčasťou Facebooku,“ povedala pre portál hovorkyňa Facebooku Bertie Thomson.

Odporúčané
Programátorka Ivana: Väčšina ľudí si predstavuje programátora ako neupraveného chalana. Ja im do tejto normy nesedím (Rozhovor) Programátorka Ivana: Väčšina ľudí si predstavuje programátora ako neupraveného chalana. Ja im do tejto normy nesedím (Rozhovor) 29. júla 2019, 13:02

Podobné „označkovanie“ sa bude týkať aj ďalších produktov Facebooku, ako napríklad Workplace. Dvojica prieskumov z roku 2018 uviedla, že viac ako polovica Američanov netušila, kto vlastní Instagram a WhatsApp.

Nové názvy budú viditeľné v obchode s aplikáciami a taktiež pri načítaní účtov. Aj týmto krokom sa Mark Zuckerberg približuje k prepojeniu produktov jeho firmy s dlhodobým cieľom vytvoriť komunikačné kanály medzi jednotlivými aplikáciami.

Odporúčané
Facebook dostal pokutu 5 milliárd dolárov za porušovanie pravidiel ochrany osobných údajov používateľov Facebook dostal pokutu 5 milliárd dolárov za porušovanie pravidiel ochrany osobných údajov používateľov 13. júla 2019, 9:11
Domov
Zdieľať
Diskusia