Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2019, 12:30
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Za týždeň ukradli v Bratislave polovicu e-kolobežiek

ZAUJÍMAVOSTI KRÁDEŽ
Uložiť Uložené

Niektorí obyvatelia Bratislavy si požičané e-kolobežky prisvojili. Všetky sa však vrátili naspäť.

Koncom júla sme ťa informovali o tom, že na slovenský trh prichádzajú elektronické kolobežky značky Mint. Cieľom firmy je poskytnutie alternatívnej dopravy, ktorá je rozhodne ekologickejšou formou, než MHD, taxíky či osobné automobily.

Po prvom týždni spustenia v Bratislave sa však ukázalo, že mnohí obyvatelia odmietajú platiť a e-kolobežky si chceli jednoducho prisvojiť. Pri spustení v centre Bratislavy sa mohli ľudia odviezť na päťdesiatich kolobežkách. Z toho však bola presná polovica ukradnutá.

Zlodeji si ale svoje úlovky neponechali príliš dlho. Podľa spoločnosti sa v spolupráci s políciou podarilo všetky kolobežky v priebehu niekoľkých hodín vypátrať. V rámci 25 krádeží už 5 páchateľov sedí za mrežami.

Odporúčané
5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5 policajtov sme sa spýtali, ako môžeš zakročiť, keď ťa niekto okradne. Ako zase dopadneš, keď budeš kradnúť v obchode? 5. mája 2019, 16:05

Všetky naše kolobežky sú vybavené bezpečnostným systémom, vďaka ktorému vieme presne v čase určiť, kde sa naše kolobežky nachádzajú. Dokonca aj to, či je kolobežka zaparkovaná, spadnutá, opretá o niečo a podobne,“ píšu na sociálnej sieti. Hovorcov firmy sme požiadali o bližšie informácie. Článok budeme aktualizovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia