Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2019, 16:32
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Členovia Rammstein sa v Rusku pobozkali na pódiu, v Poľsku zase vytiahli dúhové vlajky. Protestujú proti diskriminácii

HUDBA RAMMSTEIN
Uložiť Uložené

Legendárna kapela sa rozhodla upozorniť na diskrimináciu na základe sexuálnej orientácie.

Členovia kapely Rammstein začali v posledných dňoch výraznejšie podporovať LGBTI komunitu. Najskôr sa minulý týždeň objavili na koncerte v Poľsku, kde vytiahli veľké dúhové zástavy, zatiaľ čo sa na gumených člnoch nechali posúvať ponad hlavami fanúšikov, píše Louder Sound.

Reagovali tak na násilné reakcie niektorých protestujúcich počas pochodu Pride. Účastníkov akcie museli chrániť policajti pred extrémistami s násilnými tendenciami. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Rammstein (@rammsteinofficial),


Gitaristi Paul Landers a Richard Kruspe preukázali kus odvahy aj na koncerte v Moskve. Rammstein sa predstavil na štadióne Lužniki, pričom v Rusku už dlhé roky platí zákon namierený proti LGBTI komunite. Homosexualita je podľa zákona považovaná za ilegálnu a ak by sa v Rusku bozkávali dve osoby rovnakého pohlavia, hrozila by im pokuta či deportácia.


Gitaristom Rammsteinu zákony našťastie neprekážali, keď si pred tisíckami fanúšikov vtisli na pery vrúcny bozk. Kapela potom momentku s bozkom zavesila aj na svoj instagramový účet, kde zanechala popis „Rusko, milujeme ťa!“

Domov
Zdieľať
Diskusia