Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. júla 2019, 16:02
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Poľsko zruší daň z príjmu pre mladých ľudí. Chce ich nalákať späť domov

ZAUJÍMAVOSTI POĽSKO
Uložiť Uložené

Naši severní susedia chcú mladých dotiahnuť naspäť domov.

Poľská vláda pred eurovoľbami sľúbila, že v nasledujúcich mesiacoch zruší daň z príjmu pre mladých ľudí. Nezvyčajný krok sa teraz stane realitou, pretože návrh by mala vláda schváliť už o niekoľko dní, upozornil The Independent.

Poľsko zruší daň z príjmu pre mladých ľudí. Chce ich nalákať späť domov
Zdroj: Pixabay


Hlavným cieľom zákona je prilákať naspäť domov stovky tisíc mladých ľudí, ktorí po vstupe Poľska do Európskej únie odišli za lepšími pracovnými a finančnými príležitosťami do západných krajín. Štatistiky ukazujú, že za posledných 15 rokov odišlo z Poľska 1,7 milióna ľudí. Vládne výpočty zase rátajú s tým, že nárok na zrušenie dane z príjmu budú mať takmer 2 milióny pracovníkov.


Na získanie oslobodenia spod dane z príjmu budeš musieť mať menej ako 26 rokov a ročne zarobiť pod hranicu 85 528 zlotych, a teda 19 900 €. Výška limitu bola stanovená veľkoryso, pretože priemerná výška platu v Poľsku dosahuje okolo 60 000 zlotych, čiže okolo 14 000 €. Ak vláda návrh schváli, nariadenie by malo začať platiť od 1. augusta.

Domov
Zdieľať
Diskusia