Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2019, 7:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Natáčacie priestory seriálu Chernobyl sú pochmúrne. Ignalijská jadrová elektráreň v Litve láka čoraz viac turistov

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVNÝ RUCH CHERNOBYL
Uložiť Uložené

Zašiel by si na miesto aj ty?

Obrovský hit od HBO s názvom Chernobyl odštartoval turistický boom, ktorý nám na číselnom príklade potvrdil aj Michal Krajčír z CHERNOBYLwel.come. Záujem o túto tragickú haváriu v priebehu vysielania seriálu či po ňom bol jednoducho obrovský.

Najväčší záujem o Černobyľ býva v období výročia nehody, kedy si média túto udalosť pripomínajú. A to je 26. apríla každý jeden rok. A keď v utorok vyjde nová epizóda Chernobylu, tak na našich stránkach zaznamenávame dvakrát až trikrát väčšiu návštevnosť, ako v spomínané výročie nehody,“ povedal pre Refresher.

Odporúčané
Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) Likvidátor Černobyľu: Strážil som zakázanú zónu okolo reaktora, zlodejov sme tam mohli aj strieľať (Rozhovor) 5. júna 2019, 12:32

Nárast turistov však nie je podľa AbcNews citeľný iba v černobyľskej zóne, ale taktiež v Litve. Dôvod? V hlavnom meste Vilnius a odstavenej jadrovej elektrárni v meste Ignalina sa totiž nakrúcal spomínaný slávny seriál. Nadšenci Chernobylu preto neprejavujú záujem iba o samotnú zónu, ale taktiež o natáčacie priestory.

Aj v tomto prípade budú najlepším dôkazom číselné štatistiky. Elektráreň v meste Ignalina v roku 2018 navštívilo 2 240 záujemcov, pričom do tohtoročného júla ich bolo zaznamenaných už 1 630. Prekonanie minuloročnej návštevnosti je preto podľa organizátorov viac než isté. Pokiaľ by ťa zaujímalo, ako natáčacie lokality vlastne vyzerali, prezri si nižšie priloženú galériu.

Domov
Zdieľať
Diskusia