Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2019, 18:29
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ekologická aktivistka Greta Thunberg sa bude do USA plaviť na jachte, cestu lietadlom odmieta

ZAUJÍMAVOSTI GRETA THUNBERGOVÁ ŽIVOTNÉ PROSTREDIE
Uložiť Uložené

Na uskutočnenie svojich cieľov bude musieť na jeden rok prerušiť svoje štúdium.

O Grete Thunberg si už doposiaľ určite počul v spojitosti so štrajkom pred parlamentom vo Švédsku, kde vyzývala k ráznemu boju proti globálnemu otepľovaniu. Vtedy ešte len 15-ročné dievča celému svetu ukázalo, že sa aj vo svojom mladom veku dokáže postaviť za správnu vec. Greta bola v marci tohto roku nominovaná na Nobelovú cenu mieru.

Jej rovesníčky majú často úplne iné záujmy a starosti, no Greta naďalej poukazuje na to, že zmena k lepšiemu musí prísť hlavne od jednotlivcov. Zo školy si vezme jeden rok voľna a na jachte vypláva do USA, píše BBC. Vzhľadom na to, že chce za každú cenu chrániť naše životné prostredie, odmieta do Spojených štátov letieť lietadlom.

Cez Atlantik sa však nebude plaviť kvôli dobrodružstvu, ale preto, aby sa mohla zúčastniť dvojice klimatických konferencií, ktoré sa budú konať v Severnej a Južnej Amerike. Jej náročná púť by mala započať už v priebehu augusta. Medzi konferenciami sa Greta plánuje po súši pohybovať prostredníctvom vlakovej a autobusovej dopravy.

Odporúčané
Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním Klimatológ: Čoskoro budú na Slovensku tornáda, dnešná horúčava je spôsobená globálnym otepľovaním 13. júna 2019, 15:17

Na ceste ju bude sprevádzať nemecký kapitán Boris Herrmann, Gretin otec, dokumentarista Nathan Grossman a niekoľko ďalších členov posádky. Do Ameriky by mali doraziť v priebehu dvoch týždňov. Pokiaľ ťa odvážne kroky tejto mladej dievčiny inšpirujú, určite nezabudni sledovať jej sociálne siete, kde od nej môžeš v najbližšej dobe očakávať ďalšie významné novinky v boji proti globálnemu otepľovaniu.

Domov
Zdieľať
Diskusia