Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. júla 2019, 15:44
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Počet tigrov v Indii sa takmer zdvojnásobil, v krajine sa nachádza 70 % ich celosvetovej populácie

ZAUJÍMAVOSTI TIGER
Uložiť Uložené

V tomto smere by si mali brať z Indie ostatné krajiny príklad.

V súčasnej dobe sa v Indii nachádza približne 3 000 tigrov, ktoré v prepočte tvoria 70 % svetovej populácie. Indický premiér Narendra Modi k danému počtu podľa BBC prehlásil, že v roku 2014 sa v Indii nachádzalo 2 226 tigrov a v roku 2010 ich bolo len 1 706. Nárast je podľa štatistiky teda viac než zjavný.

V porovnaní s minulosťou však ide stále o chabé číslo. Medzi rokmi 1875 až 1925 malo byť totiž v Indii zabitých zhruba 80 000 týchto zvierat. V roku 1972 ale v Indii nastúpil do platnosti zákon o ochrane voľne žijúcich zvierat. India ďalej v neskoršom období investovala financie do najímania lesnej stráže a zvýšenia počtu rezervácií.

Ako povedal premiér Modi, v Petrohrade sa rozhodlo, že do roku 2022 by mala byť dvojnásobne navýšená populácia tigrov. India však tento cieľ dosiahla ešte pred „uzávierkou“. Pozitívne výsledky sa začali objavovať už v roku 2006. V aktuálnej dobe je India podľa premiéra jednou z najväčších a najbezpečnejších oblastí pre život tigrov. 

Bohužiaľ však vzhľadom na nedostatok lesov a nárast počtu tigrov čoraz častejšie dochádza taktiež k útoku na ľudí. Z toho dôvodu je potrebné, aby sa taktiež zvýšil počet rezervácií. Tých bolo v roku 2014 iba 692. Ich počet v súčasnej dobe ale narástol na 860.

Domov
Zdieľať
Diskusia