Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2019, 16:28
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Kvôli extrémnym horúčavám sa na pláž prišli osviežiť aj soby. Kúpali sa a oddychovali v tieni

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Soby vo Fínsku nie sú na vysoké teploty zvyknuté.

Za uplynulý týždeň Európa zažívala jedny z najhorúcejších dní vôbec. Teplotné rekordy padali napríklad vo Francúzsku či Nemecku, no ani s ostatnými krajinami to nevyzeralo ružovo. Poriadne horúčavy zažívali dokonca aj škandinávske krajiny. Vo Fínsku sa oteplilo až na 28 stupňov Celzia, na čo tamojší nie sú vôbec zvyknutí.

Okrem obyvateľov však horúčavy prekvapili aj samotné zvieratá. Podľa portálu YLE sa na pláž Ounaskoski v meste Rovaniemi dokonca prišla osviežiť aj dvojica sobov. Fínsky meteorologický ústav uvádza, že v krajine sa za normálnych okolností pohybujú maximálne teploty medzi 21 až 24 stupňov Celzia.

„Množstvo ľudí si ich okamžite fotilo a sobom to absolútne neprekážalo. Deti sa hrali v ich blízkosti, no zvieratá to neotravovalo,“ tvrdí pre portál YLE Johanna Koivisto, ktorá dvojicu párnokopytníkov odfotila. Na rovnakej pláži sa to však začína diať pravidelne. Minulý rok v lete sa tam totiž zvieratá chodili ochladzovať tiež.

Sobov čoraz viac obťažujú vysoké teploty, na ktoré nie sú zvyknutí. Na pláž sa chodia väčšinou ochladzovať pod tieň alebo aj do vody. Oddychujú tam aj niekoľko hodín. Pri vode je navyše silnejší vietor, čo im tiež pomáha zdolávať horúčavy. 

Fotografia sobov z minulého roka na rovnakej pláži

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Suvi Tanner (@suvitanner),

Domov
Zdieľať
Diskusia