Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2019, 13:30
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Blízko populárnej dovolenkovej destinácie v Chorvátsku vypukli veľké lesné požiare

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO POŽIAR
Uložiť Uložené

Niektoré miesta museli evakuovať, bolo nutné uzavrieť aj diaľničný úsek.

Opäť ďalšia obľúbená dovolenková destinácia bola v plameňoch. Zrče a tamojší hudobný festival Fresh Island tentokrát vystriedal Šibenik a jeho okolie. Dva mohutné požiare vypukli v sobotu popoludní v priľahlých lesoch blízko 50-tisícového mesta ležiaceho pri ústí rieky Krka do Jadranského mora.

Odporúčané
Chorvátske Zrče je v plameňoch. Z festivalu Fresh Island museli evakuovať 10-tisíc ľudí vrátane Slovákov Chorvátske Zrče je v plameňoch. Z festivalu Fresh Island museli evakuovať 10-tisíc ľudí vrátane Slovákov 16. júla 2019, 11:15

O celom prípade informovala chorvátska televízia N1. Hasiči si museli poradiť s rozsiahlym požiarom ohrozujúcim aj priľahlé dediny, ktorý komplikovalo nepriaznivé počasie. Kvôli silnému vetru sa oheň stále rozširoval a vo vzduchu lietali veľké rozpálené iskry. Pre mimoriadnu situáciu dokonca uzavreli časti tamojšej diaľnice.

Až 200 povolaných hasičov vybavených vodnými delami a leteckou technikou muselo bojovať s ohňom celú noc. Museli im pomáhať aj armádne zložky. Obyvatelia Mihaljevića, Dulibića a Lugovića boli okamžite evakuovaní.

Odporúčané
„Jedenásti sme šli v taxíku uličkami v horiacom lese a dusili sme sa.“ Požiar na Fresh Islande opisuje organizátor Hip Hop Žije „Jedenásti sme šli v taxíku uličkami v horiacom lese a dusili sme sa.“ Požiar na Fresh Islande opisuje organizátor Hip Hop Žije 16. júla 2019, 13:41

Oheň sa napokon dostal až k dedine Donji Rupiči, kde ohrozoval miestnych, aj turistov. Kvôli mohutným plameňom bolo nutné uzavrieť časť chorvátskej diaľnice A1, ktorá býva najmä v časoch letných dovoleniek mimoriadne vyťažená. Oheň sa hasičom po niekoľkých hodinách podarilo uhasiť.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Županijski Radio Šibenik (@radiosibenik),

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Petar Borović (@pero257),

Domov
Zdieľať
Diskusia