Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. júla 2019, 11:10
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Zomri prišlo kvôli podpore Dúhového Pride o 1563 fanúšikov, takmer rovnaké množstvo im však pribudlo

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+
Uložiť Uložené

Vyjadrenie podpory komunite LGBTI rozdeľuje Slovensko.

Pokiaľ sleduješ satiristickú stránku Zomri, určite si v priebehu pochodu za práva komunity LGBTI na Slovensku postrehol zmenu ich profilovej fotografie, ktorá bola zvýraznená dúhovými farbami. Administrátori tým chceli samozrejme poukázať na podporu Dúhového Pride, ktorého sa zúčastnila aj naša redakcia.

Odporúčané
Lucia s Katkou vychovávajú dvojičky: Niektoré heterosexuálne páry deti zanedbávajú, no nikto im netvrdí, že nie sú pravá rodina Lucia s Katkou vychovávajú dvojičky: Niektoré heterosexuálne páry deti zanedbávajú, no nikto im netvrdí, že nie sú pravá rodina 10. júla 2019, 16:43

Zomri vo svojom nedávnom príspevku zverejnilo informáciu, že ich stránku v priebehu minulého víkendu opustilo 1563 fanúšikov. Tí sa zrejme nevedeli stotožniť s hodnotami, ktoré administrátori verejne podporili. Zaujímavosťou však je, že okrem odchádzajúcich fanúšikov na stránku cez víkend pribudlo aj 1356 nových lajkov, čím sa výsledná hodnota takmer vyrovnala.

Určite nás neteší, že nám odišlo vyše 1 500 ľudí. Zjavne ide o publikum, ktorému pravdepodobne prekáža obhajoba tolerancie sexuálnych menším. A k týmto ľudom sa naše správy a postrehy teraz dostanú v menšej miere“, reagovalo Zomri pre Refresher na otázku, ako vnímajú odchod fanúšikov.

Odchod fanúšikov ale ich názor na danú tému vôbec nezmenil. „Nezvažovali sme, že kvôli tomu prestaneme podporovať LGBTI. To, že by sme sa nedokázali s rovným chrbtom zastať znevýhodnených ľudí, by nám ublížilo oveľa viac, ako odchod tých 1 500 fanúšikov,“ vyjadrili sa ďalej administrátori Zomri.

Na Dúhovom Pride naši redaktori stretli pestrú škálu návštevníkov hlavného mesta, ktorý pochod podporovali z rôznych dôvodov. „Komunitu som prišla podporiť, lebo moja mama si po rozvode s otcom našla novú priateľku a bála sa to mne aj bratovi dlhé mesiace povedať zo strachu z toho, ako by sme reagovali. Je mi ľúto, že to takto niekedy vnímala a my sme ani netušili, že sa s niekým vídava. Nikto by nemal žiť v strachu priznať sa, čo v skutočnosti cíti,“ povedala pre Refresher 19-ročná Katka.

Odporúčané
Dúhový Pride alebo Hrdí na rodinu? Boli sme na oboch pochodoch, no len jeden propagoval toleranciu Dúhový Pride alebo Hrdí na rodinu? Boli sme na oboch pochodoch, no len jeden propagoval toleranciu 20. júla 2019, 22:36
Domov
Zdieľať
Diskusia