Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. júla 2019, 12:56
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Vedrá plné odrezaných hláv, genitálie v mrazničke a ženská hlava prišitá na mužské telo. FBI opísala hororový zážitok zo zásahu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Na súde sa po piatich rokoch objavili nepríjemné detaily zo strediska na spracovanie ľudských tiel v Arizone.

V roku 2014 zasahovali agenti americkej FBI v stredisku Biological Resource Center v meste Phoenix. Zamestnanci tam vozili mŕtve telá ľudí, ktorých pozostalí nemali peniaze na to, aby im mohli vystrojiť pohreb. Výmenou za súhlas s použitím tiel a orgánov zosnulých na vedecké účely odviezli telá zadarmo, avšak skutočnosť vyzerala rozdielne.


Agenti na súdnom pojednávaní pred pár hodinami opísali, čo v stredisku na spracovanie tiel našli. Namiesto profesionálne uskladnených tiel, na ktorých by sa mohli vykonávať užitočné testy, boli po stredisku porozhadzované vedrá plné odrezaných hláv, mrazničky s mužskými genitáliami a dokonca aj telo, ktoré agenti opísali ako Frankenstein. Malo ísť o ženskú hlavu prišitú na telo muža.


Súdne pojednávanie začalo po tom, čo 33 rodinných príslušníkov spomedzi pozostalých zažalovalo majiteľov strediska. Namiesto vedeckých experimentov rozpredávali orgány a telesné pozostatky záujemcom, ktorí chceli telá využiť na všemožné účely. S týmto však pozostalí súhlas nikdy nevyjadrili.

Dokumenty ukázali, že v roku 2013 stredisko na čiernom trhu predávalo telo chlapca bez hlavy a ramien za 2 900 dolárov, zatiaľ čo chrbticu si človek mohol zadovážiť za 950 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia