Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júla 2019, 9:26
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Šľapala som pri Slovnafte: Čo zažívajú prostitútky a koľko si nechávajú platiť? (To najlepšie z Refresheru)

REFRESHER
Uložiť Uložené

Prečítaj si výber najlepších článkov z Refresheru za posledný týždeň.

Ako každú nedeľu, aj dnes máme pre teba výber najlepších článkov, ktoré za uplynulých sedem dní vznikli na Refresheri a určite by nemali ujsť tvojej pozornosti. Opäť sme vybehli do terénu a vyspovedali ľudí, ktorí majú čo povedať. Nahliadli sme do zákulisia zaujímavých povolaní a dozvieš sa čosi viac aj o téme eGirls, na ktorú sme aj my narazili len nedávno. 

Nechýbajú ani módne a hudobné témy, pripravili sme rýchlokurz do pozadia najlepšej slovenskej rapovej skupiny a nafotili krásnu Evu Che. 

Ešte máš zároveň poslednú možnosť zapojiť sa do súťaže o dva lístky na vypredaný festival Grape, stačí si aktivovať ročné predplatné Refresher+, vďaka čomu sa automaticky dostaneš do žrebovania, ktoré prebehne v pondelkových Freshnews.

Navštívili sme prostitútky pri Slovnafte

Slovnaftská cesta v Bratislave je notoricky známym miestom pôsobenia prostitútok. Prostitúcia sa však netýka výhradne iba žien, túto cestu si zvolili aj muži, ktorí nenašli efektívnejší spôsob, ako čo najrýchlejšie získať peniaze na financovanie svojej závislosti. 

My sa sme sa rozhodli toto miesto „v prestrojení“ navštíviť, aby sme zistili čosi viac o motivácii a životných príbehoch týchto ľudí. V článku si môžeš prečítať, ako sme sa pripravovali, koľko ľudí nám zastavilo, ako sa správali ostatné ženy, keď sme od nich zisťovali informácie, pred čím nás varovali a aké pravidlá a aká hierarchia panuje na ulici. Dozvieš sa aj to, aké sú cenníky jednotlivých žien a od čoho suma závisí.

Odporúčané
Šľapala som pri Slovnafte, aby som zistila, čo zažívajú prostitútky. Kvôli závislosti sú niektoré ochotné ísť za 3 € bez ochrany Šľapala som pri Slovnafte, aby som zistila, čo zažívajú prostitútky. Kvôli závislosti sú niektoré ochotné ísť za 3 € bez ochrany 21. júla 2019, 18:59

Rozhovor s dispečerom RegioJetu

Najprv začal ako steward, no vypracoval sa až na dispečera. Teraz na ňom závisia vlaky slovenského RegioJetu a ak sa niečo pokazí, všetko musí riešiť on. 28-ročný dispečer RegioJetu Henrich Bognár má vlakov plnú hlavu, ale miluje ich celým srdcom.

Nám v rozhovore porozprával, prečo meškajú vlaky RegioJetu, čo sa deje, keď pod vlak skočí samovrah, aké sú zážitky rušňovodičov a ako vyzeral jeho najdivokejší deň, keď cestujúci nocovali vo vlaku. Dozvedeli sme sa aj to, ako sa vybavuje náhradná doprava a čo keď nikto nemá k dispozícii autobus.

Odporúčané
Dispečer RegioJetu Henrich: Počas hurikánu cestujúci vo vlaku nocovali. Za preplnenosť vlakov nemôžeme (Rozhovor) Dispečer RegioJetu Henrich: Počas hurikánu cestujúci vo vlaku nocovali. Za preplnenosť vlakov nemôžeme (Rozhovor) 24. júla 2019, 15:20

Ktorý slovenský raper míňa na oblečenie najviac peňazí?

Rap a móda je spojenie, ktoré spolu funguje už od nepamäti a nič sa na tom nemení ani v roku 2019, kedy žánru vládne trap a okázalé veci módnych domov. Netýka sa to pritom len zámorskych interpretov, ale taktiež domácich. Drahé oblečenie je pre nich pracovným úborom a platí to aj pre mená ako Rytmus, Ego, PIL C, Dalyb alebo Yzomandias.

V článku zistíš, akými módnymi obdobiami si prešli najväčšie domáce rapové hviezdy, ktoré značky aktuálne perferujú a kto vlastní šperky a doplnky v hodnote bytu na Kolibe. Taktiež sme zmapovali najdrahšie kúsky z ich šatníkov. 

Odporúčané
Šatník za viac ako 100 000 €. Ktorý slovenský raper míňa na oblečenie najviac peňazí? Šatník za viac ako 100 000 €. Ktorý slovenský raper míňa na oblečenie najviac peňazí? 23. júla 2019, 13:49

Kto sú eGirls? 

Pred pár dňami sme ani my nevedeli, o čo ide. V skutočnosti je už eGirls početnou skupinou mladých dievčat vyznačujúcich sa predovšetkým farebnými vlasmi, sponkami a detským účesom s dvomi vrkočmi po stranách. Nechýba ani výrazný make-up často doplnený o fejkové tvárové tetovania v podobe malých srdiečok pod okom, nechty namaľované  na čierno a oblečené krátke sukne a sieťkované podväzky.

Teraz sa však môžeš dozvedieť, ako si zarábajú nemalé peniaze, prečo sú v zahraničí tak populárne aj aký majú súvis s anime komunitou. Pozreli sme sa aj na to, akým spôsobom sexualizujú detskosť a infantilnosť a čo je  tzv. orgazmová tvár. S kategorizovaním ich obsahu nám pomohola aj špecialistka na trestné právo.

Odporúčané
Fotia sa polonahé, robia zvrátenosti a vytvárajú dokonalý obsah pre pedofilov. Kto sú eGirls? Fotia sa polonahé, robia zvrátenosti a vytvárajú dokonalý obsah pre pedofilov. Kto sú eGirls? 25. júla 2019, 17:29

Rozhovor so šéfom cirkusu Aleš

Cirkusy si ľudia prirodzené spájajú s týraním zvierat už niekoľko rokov, odkedy si uvedomili, že podmienky, v ktorých žijú, pravdepodobne nie sú ideálne. My sme preto jeden z nich navštívili a pri tejto príležitosti vyspovedali aj samotného šéfa populárneho cirkusu Aleš, ktorý cestuje naprieč Slovenskom a Českom veľmi často. 

Tvrdí, že zo zvieratami zaobchádzajú tak, aby sa mohli prísť veterinári kedykoľvek pozrieť, niekedy to však dokonca odborníci odmietajú. Vraj je problém so zveriatami v cirkusoch vyfabrikovaný a problém je v dezinformáciách. V rozhovore sa dozvieš, čo majiteľa na jeho práci najviac hnevá a aká je podľa neho budúcnosť kočovníkov. 

Odporúčané
Šéf cirkusu Aleš: Ochranárov zvierat k nám pozývame, ale oni nechcú prísť. Aj tak vyhlasujú, že ich týrame Šéf cirkusu Aleš: Ochranárov zvierat k nám pozývame, ale oni nechcú prísť. Aj tak vyhlasujú, že ich týrame 25. júla 2019, 16:34

Refresher dievča: Eva Che

Eva Che je bývalá módna blogerka a modelka, ktorá sa v súčasnosti venuje retailu, konkrétne v obchode značky Gucci. Zároveň je majiteľkou vizuálne atrktívneho a originálneho instagramového profilu, ktorý sa hemží banánmi. My sme sa rozhodli osloviť ju, aby sa stala ďalším Refresher Dievčaťom, čo obnáša okrem rozhovoru aj profesionálne fotografie od nášho Filipa Porebu. 

Dozvieša sa aj to, kto je Cheva, prečo má Eva na polovicu čínsky mozog a ako hodnotí svoju skúsenosť s prácou ako módna blogerka. Prezradila, čo má v živote rada, čo robí v Gucci ako predavačka a že to nie je len o tom, aby zákazník prišiel, niečo drahé kúpil a odišiel. 

Najzásadnejšie dokumentárne filmy Kontrafaktu

Kontrafakt s veľmi veľkou pravdepodobnosťou vydá v tomto roku ďalší skupinový projekt, a tak je ideálny čas na to, aby sme si zaspomínali na zopár zásadných momenov. Rytmus, Ego a Anys boli vždy priekopníkmi aj v oblasti dokumentov, čo koniec koncov potvrdili už v roku 2005, keď uzrel celovečerný film Mudardo Mulano Tour. 

Vďaka článku dostaneš rýchlokurz do pozadia Kontrafaktu, dozvieš sa, ako vznikali najzásadnejšie skladby a albumy a čo všetko tri špinavé mená na svojej ceste na vrchol zažili. A ak náhodou všetky Obrazy doby aj výročné vizuálne projekty poznáš, aspoň máš možnosť zažiť poriadnu dávku nostalgie. 

Odporúčané
Momenty, ktoré formovali slovenský rap: 5 najzásadnejších dokumentárnych filmov Kontrafaktu Momenty, ktoré formovali slovenský rap: 5 najzásadnejších dokumentárnych filmov Kontrafaktu 22. júla 2019, 8:46

Rozhovor so zakladateľom HIP-HOP.sk

Začiatky slovenského rapu sa síce datujú ešte do minulého tisícročia, až po roku 2001 prišla obrovská vlna, ktorá časom ovládla celý domáci hudobný priemysel. Jej neodmysliteľnou súčasťou bol v tom čase aj portál HIP.HOP.sk, ktorý bol jediným relevantným médiom s dostatnočnou charizmou na to, aby ho ľudia navštevovali. 

V rokoch 2008 a 2009 išlo o viac ako 200-tisíc unikátnych návštevníkov mesačne, neskôr však začala popularita upadať, chrbtom sa im otočili interpreti aj čitatelia a postupne portál zanikol. Nám jeho zakladateľ Lumir prezradil celý príbeh a pozadie, o ktorom veľa fanúšikov do dnešného dňa netušilo. Dozvieš sa, komu HIP.HOP.sk intenzívne pomohol, z čoho web zarábal peniaze a aký je jeho potenciálny osud do budúcnosti. 

Odporúčané
Zakladateľ HIP-HOP.sk: Slovenskí raperi chodili prosiť a presviedčať vydavateľstvá, bolo to úplne inak (Rozhovor) Zakladateľ HIP-HOP.sk: Slovenskí raperi chodili prosiť a presviedčať vydavateľstvá, bolo to úplne inak (Rozhovor) 26. júla 2019, 13:23

Títo Slováci rodine oznámili, že patria do LGBTI komunity

Coming out je proces, pri ktorom človek otvorene oznámi svojim najbližším, že sa mu páči rovnaké pohlavie, alebo to, že sa nestotožňuje s rodom určeným pri narodení. Pre lesbičky, gayov, bisexuálov, transrodové osoby a intersexuálov to často môže byť jedna z najťažších vecí, ktoré musia vo svojom živote urobiť. Nám 21-ročná Kika, 35-ročný Robo, 60-ročný Vlado a 15-ročný Michael o svojom príbehu otvorene porozprávali.

V článku sa dozvieš, ako reagovali najbližší opýtaných, keď im povedali o svojich pocitoch, prečo niektorí nemohli byť k svojej rodine úplne úprimní, akými spôsobmi to naši respondenti oznámili a aké zmeny coming outy spôsobili. 

Odporúčané
Vyspovedali sme ľudí, ktorí rodine oznámili, že patria do LGBTI komunity. Neľutujú, svoje rozhodnutie by dnes nezmenili Vyspovedali sme ľudí, ktorí rodine oznámili, že patria do LGBTI komunity. Neľutujú, svoje rozhodnutie by dnes nezmenili 27. júla 2019, 13:15

Najlepšie tenisky do 50 € pre ženy

Obchodov so športovo ladenou obuvou pribúda a trh je miestami až presýtený, vďaka čomu si avšak počas výpredajov môžeš zaobstarať nové kúsky za príjemné sumy. Aktuálne sú za zvýhodnené sumy dostupné aj tenisky, na ktoré sme si museli pôvodne pripraviť trojcifernú čiastku.

Okrem toho, že ušetríš, budeš majiteľkou kvalitnej obuvi vhodnej na rôzne príležitosti. Okrem bežeckých modelov sme vybrali aj klasiku a celý výber sa točí okolo najpopulárnejších značiek.

Odporúčané
Vans klasika, ale aj futuristické krásky. Letné zľavy ponúkajú dámske tenisky už od 50 €   Vans klasika, ale aj futuristické krásky. Letné zľavy ponúkajú dámske tenisky už od 50 € 27. júla 2019, 19:35
Domov
Zdieľať
Diskusia