Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2019, 13:17
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Iba 22 % žien považuje atraktívne telo na partnerovi za veľmi dôležité. Najdôležitejšia je povaha, hovorí výskum

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nová štúdia vyspovedala 68-tisíc žien zo 180 krajín.

Atraktívne telo a krásna tvár nie sú najdôležitejšie vlastnosti človeka pri hľadaní partnera. Nový výskum, ktorý realizovala aplikácia Clue na sledovanie menštruačného cyklu v spolupráci s prezervatívmi MyONE Condoms a University of Gottingen, zisťoval, čo najviac ženy zaujíma na potenciálnych partneroch, informoval Business Insider.

 


Na otázky odpovedalo viac ako 68-tisíc ľudí zo 180 krajín a výsledky hovoria jasnou rečou. Až 88,9 % žien považuje láskavosť za veľmi dôležitú vlastnosť, zatiaľ čo atraktívne telo zaujíma len 22,3 % zúčastnených žien. Medzi najdôležitejšie vlastnosti okrem láskavosti patrili aj podpora zo strany partnera či inteligencia, a tak by si na popredných priečkach vzhľad hladal márne.


Až za povahovými vlastnosťami sa umiestnili faktory ako atraktívna tvár či finančná zabezpečenosť. Vedúca výskumu Virginia J. Vitzthum vyhlásila, že láskavosť je ako gravitácia, ktorú nevidíš, ale keby neexistovala, naše vzťahy by nefungovali. Hovorí, že tieto výsledky iba podčiarkujú myšlienku, podľa ktorej dnešné partnerské vzťahy nemusia byť založené len na subjektívnej kráse.

Domov
Zdieľať
Diskusia