Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2019, 15:38
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Režiséri Endgame by v MCU radi natočili Secret Wars. Prezradili, že Smart Hulk sa mal objaviť už v Infinity War

Režiséri Endgame by v MCU radi natočili Secret Wars. Prezradili, že Smart Hulk sa mal objaviť už v Infinity War
Zdroj: Marvel Studios/Disney
FILMY A SERIÁLY AVENGERS: ENDGAME
Uložiť Uložené

Čo všetko sme sa dozvedeli na paneli pre Infinity War a Endgame počas Comic-Conu?

Bratia Russovci majú od Marvelu pauzu, no ako sa vyjadrili v rozhovore počas ich panelu na Comic-Cone, radi by s nimi spolupracovali opäť. Párkrát už spomínali, ako milujú Secret Wars, takže budú čakať, až nadíde ten správny čas. Nepochybujeme, že Feige sa im s touto ponukou ozve. Otázku režisérom položil aj Mark Ruffalo. Ten sa opýtal, či je teraz Hulk najsilnejší a najmúdrejší Avenger. Russovci ho odbili s tým, že Banner nedokázal vyriešiť cestovanie časom a že Anthonyho (jeden z režisérov) dcéra považuje za najmúdrejšiu Shuri.

Na záver sme sa dozvedeli, že natáčanie filmov nebola pre hercov sranda aj napriek tomu, že mali kaskadérov. Chris Evans chodil domov dobitý a Chris Hemsworth si poranil kvôli umelému pupku chrbát. Odložiť sa muselo mnoho dní natáčania. Režiséri poznamenali, že najnáročnejšie natáčanie bolo pre nich v prípade Infinity War, no a najmenej stresujúce zase pri Winter Soldierovi.

Okrem týchto informácií nám scenáristi potvrdili, že Gamora z minulosti prežila Tonyho lusknutie. Počas boja sa niekam vyparila, preto ju Quill na konci filmu hľadal cez počítač. Zdá sa, že súčasťou Guardians of the Galaxy 3 bude pátranie po nej. O tom ale v inom článku. To však nie je jediné, čo scenáristi prezradili. 

Režiséri Endgame by radi v MCU natočili Secret Wars. Prezradili, že Smart Hulk sa mal objaviť už v Infinity War
Režiséri Endgame by radi v MCU natočili Secret Wars. Prezradili, že Smart Hulk sa mal objaviť už v Infinity War Zdroj: Marvel Studios/Disney

Počas súboja Thanosa s Doctorom Strangeom v Infinity War sa malo stať niečo veľmi dôležité. Strange mal Thanosa poslať na myšlienkový trip, počas ktorého by sa Mad Titan ocitol pred Living Tribunalom, jednou z najmocnejších bytostí vo svete Marvelu. Ide o entitu dozerajúcu na celý Multiverse. Existuje len v jednej forme, zároveň však vo viacerých paralelných vesmíroch. Dohliada na to, aby sa nič nevyviedlo z miery v extrémnej forme, alebo aby na svete nezískalo zlo či dobro ohromnú prevahu. 

Skladá sa z troch častí/tvárí. Ide o Rovnosť, Nevyhnutnosť a Pomstu. Aby Living Tribunal mohol konať, musia sa zhodnúť všetky tri tváre. Ak čo i len jedna z nich nebude súhlasiť so záchranou miliárd bytostí, vesmír má jednoducho smolu. Thanos sa mal postaviť práve pred túto bytosť a byť súdený za svoje zločiny. Tento trip by však výrazne narušil prúd súboja, a tak sa ho tvorcovia rozhodli vyhodiť. 

Smart Hulk mal pôvodne doraziť už v Infinity War. Banner sa mal s Hulkom spojiť počas finálneho súboja, aby porazil Obsidiana. Veľmi im to však v scénach nesedelo, a tak sa rozhodli, že to spravia počas 5-ročného časového skoku. Reč padla aj na Thora. Pôvodne sa mal v minulosti rozprávať s Jane, no tvorcovia si uvedomili, že ona a ani Odin ho nedokážu zresetovať.

Režiséri Endgame by radi v MCU natočili Secret Wars. Prezradili, že Smart Hulk sa mal objaviť už v Infinity War
Režiséri Endgame by radi v MCU natočili Secret Wars. Prezradili, že Smart Hulk sa mal objaviť už v Infinity War Zdroj: Marvel Studios/Disney

Musí to byť jeho mama, ktorá mu pomôže dostať sa z najhoršieho. A fungovalo to dokonale. Skrz dĺžku filmu musela byť navyše vystrihnutá aj scéna, kedy Rocket vysvetľuje Jane Foster, čo sa vlastne deje. Viac sa o zmarených nápadoch a iných drobnostiach môžeš dočítať tu.

PS: Scenáristi vymysleli množstvo viet a posledných slov pre Tonyho. Robert Downey Jr. svoju postavu ale poznal dobre a presadil si, aby toho veľa nehovorila. Bol radšej, keď za neho hovorili Tonyho činy.

Domov
Zdieľať
Diskusia