Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2019, 15:19
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Bratislava má po 17 rokoch novú najvyššiu budovu. Je ňou Nivy Tower

KULTÚRA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Toto prvenstvo patrí nielen Bratislave, ale aj celému Slovensku.

Hlavné mesto Slovenska sa od včerajšieho dňa môže pochváliť novou najvyššou budovou. Bratislavská Nivy Tower predbehla vďaka svojim 125 metrom doposiaľ najvyššiu 111-metrovú budovu centrály Národnej banky Slovenska.

Ako informuje facebooková stránka YIM.BA, na streche Nivy Tower bol umiestnený malý strom (glajcha) na znak toho, že budova dosiahla svoju maximálnu výšku. Zhotoviteľom projektu je známa developerská firma HB Reavis.

Budova bude po definitívnom dokončení súčasťou developmentu Stanica Nivy. Veža by mala byť dokončená ešte tento rok a všetko nasvedčuje tomu, že celý development Stanice Nivy bude ukončený už na budúci rok.

Výstavba celého komplexu sa začala ešte v máji 2017, práve realizáciou aktuálne najvyššej veže. Presne dva roky a dva mesiace trvalo, kým budova dosiahla svoj cieľovú výšku 125 metrov. Budova má 29 kancelárskych podlaží a dve technické. Architektom bola britská kancelária Benoy.

Bratislava má po 17 rokoch novú najvyššiu budovu. Je ňou Nivy Tower
Zdroj: Dano Veselský/TASR
Domov
Zdieľať
Diskusia