Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2019, 16:40
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Keď Virgil Abloh zbadal tenisky z mojej kolekcie, ihneď si ich chcel obuť, hovorí český módny návrhár Jan Černý

Keď Virgil Abloh zbadal tenisky z mojej kolekcie, ihneď si ich chcel obuť, hovorí český módny návrhár Jan Černý
Zdroj: Jan Černý
MÓDA VIRGIL ABLOH
Uložiť Uložené

Šéfdizajnér pánskej kolekcie Louis Vuitton dostal od mladého Čecha vlastný pár tenisiek. V krátkom rozhovore sme sa pýtali, ako to celé prebiehalo.

Ak sa aspoň trochu zaujímaš o lokálnu módnu scénu, meno Jan Černý ti určite nie je neznáme. Ide o jedného z najúspešnejších českých módnych návrhárov, ktorý momentálne pomaly, ale isto kráča na pomyselný módny Olymp.

Talentovaný mladý Čech pochádza z Hodonína a má 25 rokov, no už teraz má za sebou množstvo úspechov na domácej pôde. Za zmienku stoja predovšetkým významné prehliadky na pražských dňoch módy pod záštitou Mercedes-Benz. Okrem toho sa mu však darí presadzovať sa aj v zahraničí.

Najnovšie sa Janovi podaril opäť závideniahodný úspech, kedy sa s teniskami z jeho spolupráce s českou firmou Moleda, ktorá je výrobcom slávnych topánok Prestige, odfotil jeden z najrenomovanejších módnych návrhárov súčasnosti, samotný Virgil Abloh.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Cerny (@jancerny_),

Ide o biele tenisky z kolekcie PRESTIGE X JAN, ktoré mladý Čech daroval ghansko-americkému módnemu návrhárovi a zakladateľovi úspešnej streetwearovej značky OFF-WHITE.

Odporúčané
Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman Slovenka Silvia žije v Paríži a oblieka raperov: Separovi som šila top, do vintage shopu, kde pracujem, prišla aj Natalie Portman 30. novembra 2023, 14:30

Virgil Abloh len minulý rok vystriedal britskú dizajnérsku legendu Kima Jonesa na poste kreatívneho riaditeľa pánskeho oddelenia Louis Vuitton. Pod taktovkou francúzskeho módneho domu je Jan Černý v súčasnosti stážistom a podieľal sa  dokonca aj pri prípravách Virgilovej kolekcie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Jan Cerny (@jancerny_),

Jan si popri práci v Louis Vuitton našiel čas aj na krátky rozhovor, v ktorom sme sa ho pýtali nielen na Virgila a jeho fotku s teniskami z kolekcie PRESTIGE X JAN, ale tiež aj na samotné pozadie celej stáže pod jedným z najvýznamnejších svetových módnych domov.

Ako sa vôbec tvoje tenisky dostali do rúk jedného z najrenomovanejších módnych návrhárov súčasnosti?

Asistoval som Virgilovi pri fittingu, kedy sme skúšali nejaké oblečenie a modely a on sám ich na mne uvidel pri tom, ako sme riešili nové tenisky pre Louis Vuitton. Okamžite sa ma opýtal, čo sú to za boty. Vysvetlil som mu, že ide o moju vlastnú kolekciu v spolupráci s českou značkou Prestige.

Tak si mu ich ponúkol?

Presne tak. Bol z nich dosť nadšený, tak som mu povedal že ak ich chce, nie je problém. On odpovedal, že sa ma na to chcel opýtať, a že by bol veľmi rád keby ich mohol nosiť. Snažil som sa mu preto čo najskôr zohnať a nechať vyrobiť jeho vlastný pár.

Domov
Zdieľať
Diskusia