Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2019, 9:37
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Facebook má na krku ďalší škandál. Vďaka chybe sa tisíce detí dostali do skupinového chatu s cudzincami

TECH DETI FACEBOOK
Uložiť Uložené

Deti mali možnosť komunikovať s cudzími osobami prostredníctvom skupinového chatu.

V roku 2017 vydal Facebook chatovú aplikáciu určenú výlučne pre deti s názvom Messenger Kids, ktorá pomáha rodičom mať svoje ratolesti viac pod kontrolou. Jej najväčšou preferenciou je práve fakt, že maloleté osoby pod 13 rokov môžu komunikovať len s ľuďmi, ktorých majú medzi priateľmi. Tých ešte navyše musí schváliť rodič cez svoje konto.

Komunikačnou doménou na tejto platforme sú hlavne videohovory. Najnovšie sa však zistilo, že aplikácia nie je až taká bezpečná, ako ju Facebook prezentoval. Podľa portálu The Verge mali kvôli dizajnovej chybe tisíce detí pod 13 rokov prísť do kontaktu s neschválenými cudzincami. Zabezpečenie sa im malo podariť obísť vďaka skupinovým chatom.

Počas minulého týždňa mal Facebook potichu opravovať vyskytnutý problém, rušiť skupinové chaty a rodičov daných detí na chybu upozorňovať. Žiadne verejné stanovisko však doposiaľ nevydal.

Facebook má na krku ďalší škandál. Vďaka chybe sa tisíce detí dostali do skupinového chatu s cudzincami
Zdroj: Facebook

„Prednedávnom sme informovali tisícky rodičov, ktorých deti používajú Messenger Kids, o technickej chybe, ktorú sme objavili a ktorá ovplyvnila malý počet skupinových chatov. Postihnuté rozhovory sme vypli a rodičom poskytli dodatočné informácie týkajúce sa aplikácie Messenger Kids a online bezpečnosti,“ uviedol zástupca spoločnosti pre The Verge.

Hovorca Facebooku pre stanicu BBC potvrdil, že bola chyba po identifikovaní okamžite opravená a spoločnosť údajne od rodičov nedostala žiadne sťažnosti. Nebolo zaznamenané ani žiadne nevhodne správanie. Hovorca však nedokázal upresniť, ako dlho bola chyba v aplikácii aktívna.

Domov
Zdieľať
Diskusia