Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2019, 16:47
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Nemakal som celú kariéru, aby ste ma porovnávali s hráčom z MLS. Ferrari a Fiat sa nedajú porovnať, povedal Ibrahimovič

ŠPORT ZLATAN IBRAHIMOVIC
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Ibra si servítku pred ústa nedáva.

Zlatan Ibrahimovič je legenda. Niektoré góly, ktoré počas svojej kariéry strelil, by sa mali zarámovať. A takých nie je málo. 37-ročný švédsky útočník akrobatické góly strieľa v podstate pravidelne celú kariéru. Momentálne hrá v americkej MLS, kde už strelil 16 gólov. Pred ním je len mexický kanonier Carlos Vela, ten ich strelil 21. Zlatan však tvrdí, že ani zďaleka nie je lepší ako on, povedal v rozhovore pre ESPN.

„Som tu ako Ferrari medzi Fiatmi. Samozrejme, môže sa stať, že sa z Ferrari stane Fiat a z Fiatu Ferrari,“ argumentuje hviezdny útočník. Zlatan tvrdí, že je v MLS stále najlepší. Vela má totiž 29 rokov a hrá v súťaži, ktorá sa ani zďaleka nedá porovnať s tými európskymi. „MLS nedosahuje úroveň európskeho futbalu. Tam som hrával s hráčmi, ktorí boli na mojej úrovni. Hra bola aj preto omnoho jednoduchšia,“ vysvetľuje.

Zlatan zrejme vie, o čom rozpráva. Zahral si napríklad za Manchester United, Paríž St. Germain či FC Barcelona a vyhral desiatky trofejí. Švédsky útočník dodáva, že Velu rešpektuje. „Je to dobrý hráč. Urobili ste však veľkú chybu, keď ste ho porovnali so mnou. Nepracoval som na sebe počas celej kariéry preto, aby som prišiel do MLS a bol porovnávaný s Velom,“ uzatvoril Švéd s tým, že Ferrari a Fiat sa jednoducho porovnať nedajú.

Zlatanovi sa na MLS nepáči systém ligy, o ligovú trofej sa hrá play off. „Na čo sa potom hrá celá sezóna? Nie, to nemôžem prijať. Ak chcete byť najlepší, musíte byť najlepší každý deň,“ povedal Švéd. Problém tiež vidí v peniazoch. „Tu športy robíte pre peniaze. To je všetko. A s pravidlami, ktoré tu máte, sa nezlepšuje kvalita futbalu – rozpočtové veci, platový strop. Nemôžete kúpiť hráčov, ktorých chcete. Máte tu veľa pravidiel.“

Odporúčané
Sagan jazdí ako prasa, tvrdí bývalý český cyklista Sagan jazdí ako prasa, tvrdí bývalý český cyklista 22. júla 2019, 13:47

Ibra to stále vie, čo dokázal aj pred pár dňami. V derby MLS proti FC Los Angelos strelil hetrik a zariadil tri body pre LA Galaxy. Napriek prehre je FC Los Angeles suverénne lídrom celej súťaže, práve Galaxy stráca na mestského rivala 9 bodov.

Domov
Zdieľať
Diskusia