Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2019, 0:53
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Seriálový Zaklínač nikdy nebude kopírovať hry, ich príbehy a ani postavy

Seriálový Zaklínač nikdy nebude kopírovať hry, ich príbehy a ani postavy
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Zdá sa, že Netflix vsádza čiste na knižný materiál.

Už od začiatku nám tvorcovia Zaklínača na Netflixe tvrdia, že sa sústreďujú výhradne na knihy a pre svoj seriál z nich čerpajú všetko. Kedysi ešte bola reč o hrách, no s pribúdajúcimi informáciami, novinkami o obsadení a postavách a hlavne s nedávnym trailerom je každému jasné, že fanúšikovia hier majú smolu. 

Showrunnerka seriálu Lauren Schmidt Hissrich pre Wrap sa vyjadrila nasledovne: „Naša vízia siahajúca extrémne do budúcnosti je taká, že ak spracujeme všetok knižný materiál, nebudeme čerpať z hier. Sústrediť sa môžem len na jednu sériu súčasne, z predstavy o zvyšku mi exploduje hlava. Ak sa ma niekto spýta, čo sa stane v 7. sérii, odpoviem, že mám nejaké predstavy. Snáď sa tam dostaneme.“

Na jednej strane je to dobrá správa. Seriál sa plánuje držať kníh a vytvoriť tak kontinuálne celistvý koncept, ktorý nebude preskakovať z jednej vetvy na druhú. Herný Zaklínač je totiž o čosi odlišnejší vo viacerých aspektoch a mierne pozmeňuje aj lore. Pridáva však vynikajúce príbehy, postavy a zápletky. Bola by škoda, keby genialita scenáristov v CD Projekt Red nebola vôbec zúžitkovaná. Knižná sága a poviedky však ponúkajú dostatok materiálu pre množstvo sérii.

Otázne je, kedy Netflix Zaklínača ukončí, ak bude úspešný. Henry Cavill má stále len 36 rokov, takže sa vo forme udrží minimálne ďalšiu dekádu. Svet Zaklínača je navyše nesmierne bohatý a scenáristi si neskôr môžu vymýšľať vlastné príbehy, jednorázové epizódy (hlavne súboje s monštrami) a podobne. Seriál sa tak skutočne môže natiahnuť ako The Walking Dead. Dúfajme však, že v tomto prípade to bude kvalitné. 

Odporúčané
Drum & bassový producent Keeno so skvelým debutovým EP Nocturne Drum & bassový producent Keeno so skvelým debutovým EP Nocturne 14. decembra 2013, 15:37

Ťažko povedať, či ide o rozhodnutie Netflixu alebo scenáristov. Sapkowski pokojne mohol pri predaní licencie žiadať, aby sa seriál nikdy netočil okolo hier. Tie nikdy nemal v láske, keďže ide o neoficiálne, non canon sequely ku knižnej ságe. Sapkowski navyše neveril, že budú úspešné, a tak predaj CDPR práva za babku. Tí na značke neskôr zarobili stovky miliónov dolárov. 


Hráči však nemusia zúfať úplne. Shorwunnerka sa postarala o to, aby sme sa dočkali nejakých herných easter eggov. Konkrétne redakcia serveru PC Gamer bude zrejme nadšená istou „kúpeľnou“ scénkou. Zaklínač stále nemá pevný dátum vydania, očakáva sa však, že všetkých 8 epizód prvej série dorazí na Netflix niekedy v decembri. Pre viac informácií klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia