Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. júla 2019, 7:34
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Agresívni extrémisti napadli pochod homosexuálov v Poľsku

ZAUJÍMAVOSTI PRIDE
Uložiť Uložené

Lesby a gayovia žiadali rodovú rovnosť a toleranciu na severe Poľska po prvýkrát.

Včera prvýkrát pochodovali homosexuáli ulicami poľského mesta Bialystok. Žiadali rodovú rovnosť a toleranciu, čo sa však nestretlo s pochopením lokálnej extrémistickej skupiny. Išlo o futbalových fanúšikov, ktorí sa proti približne tisícke pochodujúcich za práva LGBTI vyzbrojili pyrotechnikou, fľašami a kameňmi. 

Odporúčané
Dúhový Pride alebo Hrdí na rodinu? Boli sme na oboch pochodoch, no len jeden propagoval toleranciu Dúhový Pride alebo Hrdí na rodinu? Boli sme na oboch pochodoch, no len jeden propagoval toleranciu 20. júla 2019, 22:36

Homofóbnym skupinám sa podľa Denníka N podarilo opakovane v posledných rokoch demonštráciu gayov a lesbičiek zastaviť, tentokrát sa však už centrom mesta s dúhovými vlajkami a transparentmi žiadajúcimi toleranciu prešli. 

Poľská polícia zadržala 15 osôb, pri konflikte sa nikto nezranil. Krajina je známa ako konzervatívna a katolícka, a tak sa pochopiteľne stretlo v meste Bialystok aj viacero skupín bojujúcich za tradičnú rodinu. Predseda tamojšej vládnucej strany už dávnejšie označil homosexuálov ako hrozbu pre Poľsko.

Odporúčané
Na Dúhový Pride v Bratislave prišlo rekordných 10-tisíc ľudí Na Dúhový Pride v Bratislave prišlo rekordných 10-tisíc ľudí 20. júla 2019, 18:12
Domov
Zdieľať
Diskusia