Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2019, 14:35
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

HBO má náhradu za Game of Thrones. Veľkolepé fantasy má zvieracích démonov aj skvelých hercov

HBO má náhradu za Game of Thrones. Veľkolepé fantasy má zvieracích démonov aj skvelých hercov
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HIS DARK MATERIALS
Uložiť Uložené

Našlo HBO adekvátnu náhradu?

Stanica HBO je medzi televíznymi fanúšikmi známa nemalou kvalitou svojich projektov. Či už ide o fenomén v podobe veľkolepého Game of Thrones alebo o menšie seriály, ako napríklad Sharp Objects, Chernobyl či Euphoria, ako divák sa môžeš spoľahnúť na to, že ťa daný projekt vo väčšine prípadov zaujme a ostaneš pri ňom až do konca. A my pevne veríme, že inak to nebude ani v prípade fantasy novinky His Dark Materials.

Ak ti tento názov nič nehovorí, tak vedz, že ide o adaptáciu rovnomennej a nesmierne populárnej knižnej trilógie (u nás Temné hmoty), za ktorou stojí spisovateľ Philip Pullman. Chystaný seriál od HBO sa nám po prvýkrát predstavil ešte začiatkom roka, no plnohodnotným trailerom sme boli obdarovaní až na momentálne prebiehajúcom Comic-Cone v San Diegu. Rovno si ho teda vychutnaj.

Prvá séria sa bude sústrediť na zdanlivo obyčajné dievča menom Lyra Belacqua (Dafne Keen) na jej ceste viacerými multivesmírmi. Samozrejme, sprevádzať ju bude aj jej démon Pantalaimon. Lyra však pri pátraní po unesenom kamarátovi odhalí zlovestné sprisahanie a pokúsi sa pochopiť záhadný fenomén s názvom Prach. Taktiež spozná odvážneho chlapca Willa, ktorý bude po jej boku pri stretnutiach s mimoriadnymi bytosťami a odhaľovaní nebezpečných tajomstiev.

Odporúčané
Má HBO v rukách nové Game of Thrones? His Dark Materials je fantasy seriálom, kde sú najlepšími priateľmi človeka Daemoni Má HBO v rukách nové Game of Thrones? His Dark Materials je fantasy seriálom, kde sú najlepšími priateľmi človeka Daemoni 19. novembra 2019, 20:17

Vyššie priložená ukážka vyzerá mimoriadne lákavo, pričom sľubuje poriadne fantasy dobrodružstvo v rôznych paralelných svetoch, ku ktorému by sme sa mohli vracať v ďalších a ďalších skvelých sériách. Nabité obsadenie je už potom iba čerešničkou na torte. Pevne teda veríme, že prvá série vyjde na jednotku a my sa dočkáme pokračovaní.

Prvé dve epizódy (celkovo ich bude osem) zrežíroval oscarový Tom Hooper (The Danish Girl, The King's Speech, Les Misérables) a okrem Dafne Keen si v seriáli zahrá napríklad aj James McAvoy, Ruth Wilson či Lin-Manuel Miranda. Premiéry sa dočkáme niekedy na jeseň 2019. Na presný dátum si musíme ešte nejaký ten čas počkať.

Domov
Zdieľať
Diskusia