Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2019, 0:29
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Prvý trailer pre Zaklínača nám vyrazil dych. Geralt v ňom zabíja monštrá, ľudí a zvádza krásne čarodejnice

Prvý trailer pre Zaklínača nám vyrazil dych. Geralt v ňom zabíja monštrá, ľudí a zvádza krásne čarodejnice
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY ZAKLÍNAČ NETFLIX
Uložiť Uložené

Netflix prichádza s odpoveďou na Game of Thrones.

Aj seriálový Zaklínač je jedným z nesmierne očakávaných projektov, ktoré dostali na Comic-Cone v San Diegu svoj vlastný panel. Nie je teda žiadnym prekvapením, že sa Netflix po zverejnení viacerých obrázkov z niekoľkých posledných dní rozhodol predstaviť svoj veľkolepý projekt práve tu. Bez zbytočného zdržovania si teda vychutnaj čerstvý teaser trailer.

A o čom seriál vlastne bude? To stále s určitosťou nevieme, no na základe dostupných informácií a potvrdených postáv môžeme predpokladať, že tvorcovia čerpali z oboch poviedkových knižiek (Sword of Destiny a The Last Wish). Mali by sme tiež vidieť linku s Renfri a Stregoborom či stret Geralta s Istreddom, no a určite dôjde aj na nejaké tie flashbacky. Pozrieť by sme sa mali do Cintry, Skellige a podľa všetkého bude od začiatku dôležitá aj prítomnosť čarodejníc.

Scenáristka a showrunnerka Lauren Schmidt Hissrich navyše potvrdila, že pôjde o veľmi dospelý seriál, v ktorom nebude núdza o sex, násilie a v prvom rade ani o monštrá. Ľudia budú podľa nej poriadne prekvapení, keď zistia, aké množstvo sa ich v Zaklínačovi vlastne nachádza. Hissrich tiež prezradila, že prvá séria nemá žiadneho hlavného záporáka, čo len nahráva teórii, že príbeh bude vychádzať najprv z poviedok a až potom z románov či hier.

Jednou z potvrdených postáv je však aj Vilgefortz, ktorý by mohol pokojne ťahať v pozadí z nitky. O príbeh sa okrem Lauren Schmidt Hissrich ďalej postarali aj Jenny Klein (Jessica Jones, Cloak & Dagger), Beau DeMayo (The Originals), Sneha Koorse (Constantine, Daredevil), Declan de Barra (Iron Fist, The Originals) či herečka Clare Higgins.

A čo sa samotnej réžie jednotlivých epizód týka, tak o štvoricu z nich (vrátane tej pilotnej) sa postaral Alik Sakharov (House of Cards, Game of Thrones, Black Sails), dve natočil Alex Garcia Lopez (The Punisher, Daredevil, Misfits), no a pre Charlotte Brändström (Outlander, Counterpart, Occupied) tak ostali ďalšie dve. Dátum premiéry všetkých 8 epizód nám však aj naďalej ostáva skrytý. Dorazia niekedy koncom tohto roka. Pre ďalšie informácie o Zaklínačovi klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia