Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2019, 14:58
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Do španielskeho jazera skáču influenceri kvôli fotkám. Netušia však, že je toxické

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM ŠPANIELSKO
Uložiť Uložené

Jazero Monte Neme ich láka krásnou azúrovou farbou.

Na severe Španielska leží nádherné azúrové jazero, do ktorého by si bez rozmýšľania okamžite skočil aj ty. Jasnomodrá voda láka aj desiatky influencerov, ktorí do vody skáču kvôli fotkám na Instagram, pričom ani nevedia, že v toxickej vode riskujú zdravie.

Presne tak, voda jazera Monte Neme v Galícii je toxická a nebezpečná. V žiadnom prípade totiž nejde o obyčajné prírodné jazero, ale o jamu z kedysi rušných baní. Voda jazera je tak kontaminovaná toxickými chemikáliami, ktoré môžu spôsobiť vážne tráviace, kožné či očné ťažkosti, píše CNN.

Odporúčané
Azúrové jazero prezývané Ruské Maledivy je v skutočnosti toxické. Susediaca elektráreň tam vypúšťa odpad Azúrové jazero prezývané Ruské Maledivy je v skutočnosti toxické. Susediaca elektráreň tam vypúšťa odpad 10. júla 2019, 12:20
 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sarah Gerpe (@sarahgerpe),

V baniach sa ťažili cín, volfrám a kremeň. Problém s vodou je, že v súčasnosti obsahuje príliš vysoké množstvo hliníka a má nesmierne nízke pH, je teda veľmi kyslé. K žiadnej vážnej nehode síce zatiaľ nedošlo, no úrady vyzvali ľudí, aby sa z bezpečnostných dôvodov vodám jazera Monte Neme radšej vyhli. Veľmi rýchlo totiž môže nastať podráždenie kože či očí a ak sa niekto vody napije, výsledkom môžu byť kolika, hnačka či zvracanie.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Selección natural (@izzyandtai),

Domov
Zdieľať
Diskusia