Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. júla 2019, 9:05
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

15 členov Ndranghety bolo zadržaných počas najväčšieho protimafiánskeho záťahu v Ontariu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Minimálne na jedného ich údajného člena si spomenú aj Slováci.

Polícii v Ontariu sa podarilo zločincom zhabať majetok v hodnote 35 miliónov dolárov (vrátane 27 domov v hodnote zhruba 24 miliónov dolárov a niekoľkých áut značky Ferrari) a zatknúť 15 mužov talianskej mafie s názvom Ndrangheta. Podľa York Regional Police má ísť o historicky najväčší miestny zásah proti mafii. Do Ndranghety údajne patrí aj pre našu krajinu známy Antonio Vadala, ktorý je spájaný so slovenskými politickými špičkami.

Pri najnovšom záťahu malo ísť o majetky a mužov spadajúcich konkrétne pod rodinu Figliomeni, na ktorej čele stojí Angelo Figliomeni. Ten sa už aktuálne vrátane ďalších viacerých významných členov (spoločne ich má byť 9) nachádza pod policajným dozorom.

V rámci operácie Sindicato spolupracovala miestna ruka zákona taktiež s talianskou políciou, ktorej sa podarilo zatknúť 12 mužov zapletených do zločinov v Kanade. Operácia sa začala pripravovať už v roku 2017, kedy si miestne orgány uvedomili prítomnosť členov mafie. Podľa polície dokázala rodina Figliomeni v Ontariu fungovať viac ako tri dekády.

Väčšinu zárobkov získavali z gamblingu a pôžičiek s obrovskou úrokovou mierou. Na tieto účely mali údajne využívať legitímne kasína, kde prali svoje špinavé peniaze. Za jednu noc sa tak mali dostať k zárobku 30 až 50-tisíc dolárov.

Odporúčané
Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti 9. júla 2019, 17:49
Domov
Zdieľať
Diskusia