Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2019, 15:37
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režiséra Čarodejnice označili za satanistu. Nechceli ho vpustiť do Poľska

Režiséra Čarodejnice označili za satanistu. Nechceli ho vpustiť do Poľska
Zdroj: A24
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Robert Eggers čelil menším problémom.

Nadšenci hororového žánru si iste spomenú na snímku Čarodejnica z roku 2015. Niektorých divákov výnimočne nadchla (ako nás – recenzia tu), iných pomerne sklamala. V každom prípade ale vyvolala pomerne veľký ohlas a jej režisér si týmto celovečerným debutom spravil meno. Štúdio A24 stojace za filmom však urobilo jednu menšiu chybu, kvôli ktorej dostali režiséra Roberta Eggersa do problémov.

Na propagáciu Čarodejnice sa totiž dali do spolupráce so satanistami. „A24 cítili, že potrebujú marketing niečim ozvláštniť, a tak chceli súhlasnú podporu Satanistického chrámu,“ povedal pre podcast Deep Cuts režisér Eggers. Už vtedy však očakával, že ich podobné spojenie môže dostať do problémov. Nemal síce nič proti agende satanistov či kresťanov, ale prehlásil: Ľudia si budú myslieť, že som sk*rvený satanista.“ A mal pravdu.

Odporúčané
Predseda Satanovej komunity: Ježiš bol satanista, podporujeme práva homosexuálov  Predseda Satanovej komunity: Ježiš bol satanista, podporujeme práva homosexuálov 16. júna 2019, 18:15

Neskôr sa Eggers vybral do Poľska, aby si vyhliadol filmové lokácie pre jeho nový film. Narazil však na problém. „Nechceme, aby Robert Eggers chodil do Poľska, pretože je satanista,“ mala podľa jeho slov prehlásiť žena z miestneho filmového oddelenia. Než sa konečne dostal na prehliadku územia, prešiel týždeň, počas ktorého režisér musel objasňovať, že nemá so satanistami skutočne nič spoločné.

Eggers nám najbližšie uvedie svoju snímku The Lighthouse, kde uvidíme hercov, ako Robert Pattinson či Willem Dafoe. Hororová dráma The Lighthouse sa aktuálne na Rotten Tomatoes drží na ratingu 9.13/10. Viac informácií o jeho očakávanej novinke nájdeš v tomto vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia