Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2019, 7:46
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Instagram už skrýva počítadlo lajkov v niektorých krajinách

TECH INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Najpopulárnejšia sociálna sieť vymyslela spôsob, ako odbremeniť užívateľov od pocitu, že musia naháňať lajky a nasilu sa každému zapáčiť.

Vo štvrtok začal Instagram v niektorých krajinách sveta testovať už skôr avizovanú funkciu, v rámci ktorej je cieľom znížiť nátlak na užívateľov, ktorí pridávanie obsahu prispôsobujú tomu, aby pred ostatnými vyzerali dobre. Súvisí to s počítadlom lajkom, ktoré odteraz užívatelia v Austrálii, na Novom Zélande, v Írsku, Taliansku, Japonsku a v Brazílii neuvidia, informuje BBC

Sociálna sieť chce, aby sa ľudia menej zamerali na obsah, ktorý môže generovať lajky a zdieľali viac autentických zážitkov. „Dúfame, že tento test odstráni nátlak spojený s počtom získaných lajkov, aby sa užívatelia mohli zamerať na veci, ktoré majú radi,“ prezrádzajú kompetentní za Instagram pre BBC.

Odporúčané
Bola som mesiac bez Instagramu: Nemohla som v noci spávať, chýbali mi lajky Bola som mesiac bez Instagramu: Nemohla som v noci spávať, chýbali mi lajky 4. marca 2019, 17:23

Instagramové príspevky bude aj naďalej možné lajkovať, namiesto konkrétneho čísla však sledovatelia účtu uvidia len meno jedného lajkujúceho a „ďalší.“ Presne tak, ako je to znázornené na fotografii nižšie. 

Majiteľ účtu bude môcť stále vidieť, koľko lajkov dostal, ostatní však nebudú mať možnosť súdiť ho. Obzvlášť mladí ľudia sa tak nemusia báť povrchného opovrhovania. Číslo označení „páči sa mi to“ často súvisí aj so sebavedomím.

Tento test by nemal žiadnym spôsobom ovplyvniť influencerov a komerčné účty, keďže biznisové nástroje a meradlá budú naďalej fungovať rovnako.

Instagram skrýva počítadlo lajkov v niektorých krajinách. Influencerov to neovplyvní, bude na nich vyvíjaný menší nátlak
Instagram skrýva počítadlo lajkov v niektorých krajinách. Influencerov to neovplyvní, bude na nich vyvíjaný menší nátlak
Domov
Zdieľať
Diskusia