Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2019, 19:20
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Anorexia nie je len o psychike, dôležitú úlohu podľa všetkého zohráva aj metabolizmus, zistila štúdia

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

S chorobou súvisí aj genetika.

Hlavne mladé dievčatá majú problém prijať to, aké sú. Chcú sa páčiť, podobať sa svojim vzorom a sú pre to ochotné spraviť čokoľvek. Podľa novej štúdie to však nemusí byť len v hlave, metabolizmus môže hrať rovnako dôležitú úlohu, informuje Independent.

Odporúčané
Moma sa v otvorenej spovedi vyznala fanúšikom z problémov s anorexiou. Vysnívaná postava ju stála obrovské psychické problémy Moma sa v otvorenej spovedi vyznala fanúšikom z problémov s anorexiou. Vysnívaná postava ju stála obrovské psychické problémy 28. septembra 2016, 13:23

Medzinárodný tím výskumníkov zistil, že ľudia, ktorí trpia anorexiou, majú zvýšenú rýchlosť metalabolizmu, menej telesného tuku a vyššiu fyzickú aktivitu. Vedci si spočiatku mysleli, že tieto „znaky“ sa vyskytli pre hladovanie. Nové dôkazy však naznačujú, že dôležitú úlohu zohráva genetika.

„Naše analýzy naznačujú, že metabolizmus môže hrať rovnakú úlohu ako psychika človeka,“ povedal Gerome Breen, jeden z vedúcich výskumu. Preukázalo sa, že ľudia trpiaci anorexiou „využívajú“ energiu získanú z potravín rýchlejšie a telo si ukladá menej tukových zásob v porovnaní so zdravými ľuďmi.

Na kosť vychudnutá francúzska modelka Isabelle Caro (28), ktorá bola postavou kampane proti anorexii. Zomrela v roku 2010 na následky svojej choroby

Anorexia nie je len o psychike, dôležitú úlohu podľa všetkého zohráva aj metabolizmus, zistila štúdia
Domov
Zdieľať
Diskusia