Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júla 2019, 11:13
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Na dobrovoľnú vojenskú prípravu nastúpilo 44 záujemcov, za 75 dní výcviku dostanú viac ako 1 100 €

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Do prijímacieho konania sa pôvodne prihlásilo 122 uchádzačov, uspela približne tretina.

Z celkového počtu 122 uchádzačov o dobrovoľnú vojenskú prípravu uspelo 44. Tí od začiatku júla absolvujú výcvik v martinskej základni, ktorý bude celkovo trvať 75 dní. Po skončení vojenskej prípravy zložia záujemcovia vojenskú prísahu a stanú sa členmi aktívnej zálohy.

Počas necelých troch mesiacov majú zabezpečené bezplatné ubytovanie, stravu aj výstroj a taktiež náhradu cestovného. Získajú príspevok vo výške viac ako 1 100 €, informuje TASR. 

„Aj v počtoch záujemcov o absolvovanie dobrovoľnej vojenskej prípravy sa odzrkadľuje výrazný trend rastu počtu žiadostí o prijatie do štátnej služby profesionálneho vojaka,“ uviedla pre TASR hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková. Podľa jej slov má zásluhu na tomto trende aj marketingová kampaň na podporu regrutácie.

A aké boli najčastejšie dôvody neúspechu? Capáková tvrdí, že  v prijímacom konaní na dobrovoľnú vojenskú službu boli problémy so zdravotnou a psychickou nespôsobilosťou, nedostatočným vzdelaním, chýbajúcimi dokladmi aj neúčasťou na prijímacom konaní.

Odporúčané
Profesionálny vojak Denis: Pravicoví extrémisti nemajú v armáde čo robiť, ani povinná vojenská služba nie je nutná (Rozhovor) Profesionálny vojak Denis: Pravicoví extrémisti nemajú v armáde čo robiť, ani povinná vojenská služba nie je nutná (Rozhovor) 15. januára 2019, 18:39
Domov
Zdieľať
Diskusia