Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2019, 17:27
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Za brutálnu bitku v Bratislave dostali chuligáni pol roka basy

ZAUJÍMAVOSTI BITKA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Sedem obvinených futbalových hooligans bolo odsúdených za prečin výtržníctva na šesťmesačný trest odňatia slobody a trojročný trest vyhostenia z krajiny.

Minulotýždňová brutálna bitka v historickom centre Bratislavy už vyústila do prvého rozsudku. Aj napriek tomu, že pôvodne polícia zadržala približne 100 futbalových hooligans, obvinených bolo len sedem. Tí mali hromadný konflikt na Ventúrskej ulici vyvolať. 

Dnes sa dozvedeli aj trest, ktorý ich za prečin výtržníctva čaká. „Siedmi obvinení futbaloví fanúšikovia, ktorí v stredu (10. 7.) vyvolali na Ventúrskej ulici hromadnú bitku, boli odsúdení za prečin výtržníctva na šesťmesačný trest odňatia slobody a trojročný trest vyhostenia z krajiny,“ informuje TASR, ktorú o informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Ani jeden z vinníkov sa voči rozsudku neodvolal. 

Odporúčané
Zisťovali sme, čo na brutálnu bitku futbalových chuligánov hovoria majitelia barov a ľudia, ktorí zmývali krv z chodníkov Zisťovali sme, čo na brutálnu bitku futbalových chuligánov hovoria majitelia barov a ľudia, ktorí zmývali krv z chodníkov 11. júla 2019, 14:07

Aj napriek tomu, že portál Hooligans.cz vopred informoval o potenciálnych konfliktoch, sa v stredu strhla na frekventovanom mieste v centre hlavného mesta potyčka, v ktorej figurovali futbaloví fanúšikovia Cracovia Krakow a Ajaxu Amsterdam proti fanúšikom bulharského Levski Sofia. Lietali stoly, stoličky aj pyrotechnika.

Polícia prišla po približne 10 minútach a celkovo zasahovalo približne 130 mužov zákona. Ulice Starého mesta boli uzavreté aj niekoľko hodín po bitke, na druhý deň ráno však už nebolo poznať, že sa niečo dialo. Aj keď pôvodne malo byť obvinených viac ako 50 zúčastnených, rozhodlo sa o treste len v 7 prípadoch. 

Domov
Zdieľať
Diskusia