Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
V spolupráci s Magic Box Slovakia
13. júla 2019, 8:28
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Ako dlho prežijú bez svojho majetku? Boháči sa v komédii 100 vecí zobúdzajú s opicou a zistením, že prijali bláznivú stávku

Ako dlho prežijú bez svojho majetku? Boháči sa v komédii 100 vecí zobúdzajú s opicou a zistením, že prijali bláznivú stávku
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dnešný človek vlastní zhruba 10 000 vecí a mnohé z nich sú skutočne zbytočné.

Tvorcovia snímky s názvom 100 vecí v námete vychádzajú z prieskumu, podľa ktorého dnešný človek vlastní takmer 10 000 rôznych predmetov, zatiaľ čo v minulosti tomu bolo úplne inak. Hlavné postavy filmu Toni (Matthias Schweighöfer) a Paul (Florian David Fitz) sú z materiálneho hľadiska dokonale zabezpečení.

Ako šéfovia veľkého start-upu si užívajú svoj život naplno, ale po jednej noci, kedy ich rozum opantá etanol, sa prebudia bež všetkých materiálnych statkov. Krátko na to pochopia, že pod vplyvom alkoholu prijali stávku, podľa ktorej sa na 100 dní musia vzdať svojich vecí, pričom si môžu každý deň o pol noci vziať iba jednu z nich. Ak by sa rozhodli podvádzať, prídu o 50 % podielu vo firme.

Originálne pôsobiaca komédia nám v upútavke ukázala, ako sa dvaja kamaráti vysporadúvajú so situáciou, kedy z materiálneho maxima klesnú na úplne minimum. Tento minimalisticky´životný štýl ich privedie do rôznych netradičných situácií, v ktorých si nevedia rady. Jeden z hrdinov sa napríklad rozhodne ísť na rande, ale uvedomí si, že si nemôže obliecť nohavice.

V novinke od režiséra a scenáristu Floriana Davida Fitza (úspešné komédie Najkrajší deň a Vincent ide k moru), ktorý si vo filme zahral aj jednu z hlavných postáv, nebude okrem zábavy chýbať taktiež niekoľko dramatických momentov a konfliktných vzťahov. Zo snímky cítiť závan ľudskosti a životného príbehu, takže si okrem poriadnej srandy z kina odnesieš aj mnohé užitočné znalosti. Recenzie k filmu sú navyše veľmi pozitívne.

Scenár je inšpirovaný experimentom fínskeho filmára Petriho Luukkainena. Ten sa domnieval, že po rozchode nakupuje množstvo predmetov len ako náhradu stratenej lásky. Na jeden rok si teda umiestnil svoje veci do skladu a každý deň z nich vybral iba jednu. Z celého dobrodružstva natočil dokument s názvom My Stuff (2013). Do slovenských kín sa komédia 100 vecí vďaka distribučnej spoločnosti Magix Box Slovakia dostane už 18. júla 2019.
Domov
Zdieľať
Diskusia