Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2019, 14:59
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Rasistických študentov usvedčilo automatické prihlasovanie k Wi-Fi. Svastiky a homofóbne nápisy nasprejovali viac ako 50-krát

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Americkí študenti doplatili na prihlasovaní systém k internetu.

Skupina stredoškolákov sa minulý rok rozhodla posprejovať areál svojej školy rasistickými a homofóbnymi nápismi. Na Glenelg High School v americkom Marylande si chlapci zakryli tváre tričkami a aj keď podľa vlastných slov chceli najskôr len vymyslieť vtipný žartík, namiesto toho zanechali v areáli viac ako 50 urážlivých symbolov, upozornil Washington Post.


Miestnemu riaditeľovi dokonca zanechali veľký rasistický nápis. Mali pocit, že ich nikto nebude môcť identifikovať, pretože svoju identitu dokonale zakryli, lenže nepočítali s tým, že sa im mobily automaticky prihlásia na školskú Wi-Fi sieť.

Rasistických študentov usvedčilo automatické prihlasovanie k Wi-Fi. Svastiky a homofóbne nápisy nasprejovali viac ako 50-krát
Zdroj: Howard County Circuit Court/Washington Post


Na tamojšej strednej škole funguje systém, v rámci ktorého si každý študent pomocou svojej identity vytvorí špeciálny kód na prihlasovanie na internet. Štyria géniovia na to pravdepodobne zabudli, keď v noci prišli do školy, a tak policajtom stačilo skontrolovať administratívny systém školy. V ňom zistili, že Joshua Shaffer, Seth Taylor, Matthew Lipp a Tyler Curtiss boli automaticky prihlásení k Wi-Fi minulý rok 23. mája o 23:35.


Všetci štyria boli obvinení a napokon aj odsúdení - museli absolvovať niekoľko týždňov verejnoprospešných prác, skončili s podmienkou či dokonca muselis tráviť niekoľko víkendov vo väzení. Tresty sa líšili v trvaní od 9 až do 18 týždňov. Na svoj stredoškolský žartík preto budú spomínať ešte dlho.

Domov
Zdieľať
Diskusia