Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2019, 21:29
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Európu v seriáli Years and Years ovládol pravicový extrémizmus. Ako ovplyvňuje životy bežných ľudí?

Európu v seriáli Years and Years ovládol pravicový extrémizmus. Ako ovplyvňuje životy bežných ľudí?
Zdroj: BBC One
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Politický režim sa môže veľmi ľahko obmeniť aj v reálnom svete.

Demokratická forma vlády nemusí byť trvalá a v priebehu niekoľkých rokov či desaťročí sa môže politická situácia v akejkoľvek krajine rapídne zmeniť. A práve na túto skutočnosť odkazuje dramatický seriál Years and Years.

Odporúčané
Označovali ma za agentku či zradkyňu národa. Práca s väzňami odsúdenými za extrémizmus či lúpeže bola silná skúsenosť (Rozhovor) Označovali ma za agentku či zradkyňu národa. Práca s väzňami odsúdenými za extrémizmus či lúpeže bola silná skúsenosť (Rozhovor) 14. apríla 2019, 12:37

V ňom sa v priebehu prvej série budeš môcť pozrieť na život obyčajnej rodiny, ktorá je vystavená rôznym závažným spoločenským zmenám, ale aj bežným, každodenným strastiam i radostiam. Časovo sa šesť častí Years and Years presunie od súčasnosti až po rok 2034.

Rodina hlavných hrdinov starne, technológie sa zlepšujú, klimatické zmeny vplývajú na všetky krajiny sveta. Na politickej scéne v Európe sa čoraz viac rozširuje nacionalizmus a populizmus. Je seriál Years and Years malou televíznou predpoveďou budúcnosti? Alebo iba dobre premyslenou fikciou? Odpoveď na túto otázku si musí zodpovedať každý divák sám za seba.

V seriáli sa objavili herci, ako Russell Tovey, Jade Alleyne, Maxim Baldry, Sharon Duncan-Brewster či Jessica Hynes a tvorcom seriálu je Russell T. Davies, ktorý stojí za scenármi mnohých televíznych filmov s Doctorom Who. Prvá séria bola na HBO vysielaná od polovice mája (květen) do polovice júna (červen) 2019, takže si môžeš seriál z archívu pokojne pozrieť na jeden takmer 6-hodinový maratón.

Domov
Zdieľať
Diskusia