Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2019, 7:39
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Aktualizované: Bratislava sa prebudila po surových pouličných bitkách. Polícia vraj zasahovala po asi 10 minútach

ZAUJÍMAVOSTI BITKA BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Historické centrum hlavného mesta zažilo v noci bitku futbalových chuligánov, do ktorej sa zapojilo skoro 100 ľudí.

Včera, krátko po pol desiatej večer, sa v historickom centre hlavného mesta strhla bitka futbalových hooligans tímov Cracovia Krakow a Ajaxu Amsterdam proti fanúšikom bulharského Levski Sofia. 

Odporúčané
V centre Bratislavy sa strhla hromadná bitka. Video zachytáva lietajúce stoličky, stoly aj päste V centre Bratislavy sa strhla hromadná bitka. Video zachytáva lietajúce stoličky, stoly aj päste 10. júla 2019, 21:52

Web hooligans.cz už predčasne informoval o slovách nebezpečných fanúšikov Sofie, ktorí vyslali jasný odkaz: „Na Slovensko nepřijedeme v míru! bude to den plný zábavy!“  Svedkovia na Ventúrskej ulici hovoria, že mnohí z chulíganov popíjali v baroch celý deň. Bitka sa strhla po náhlom príchode desiatok mužov v čierných tričkách, ktorí zrazu začali po sebe hádzať stoličky a stoly a ničiť terasy.

Zo záberov z mobilných telefónov okoloidúcich je vidieť, že hádzali aj pyrotechniku a jeden zo svedkov hovorí aj o použití zápalnej fľaše. „Policajti podľa neho zasahovali približne 10 minút po tom, ako sa výtržnosti začali,“ píše Denník N na základe výpovedí majiteľov podnikov. Tí prezrádzajú aj to, že škody narobili nielen hooligans, ale aj zákazníci, ktorí v strachu utiekli bez zaplatenia. 

Odporúčané
Policajti po bitke v Bratislave zadržali viac ako 80 chuligánov. Spustošené mesto zostáva uzavreté Policajti po bitke v Bratislave zadržali viac ako 80 chuligánov. Spustošené mesto zostáva uzavreté 10. júla 2019, 23:44

Ulice Starého mesta boli uzavreté aj niekoľko hodín po bitke. Na miestach v okolí uzatvorených ulíc hliadkovali policajti a neďaleko Michalskej brány, v hiostorickom centre mesta, bolo veľa zvedavcov, ktorí sa prišli pozrieť na základe videí, ktoré predtým videli na internete. Pôvodní svedkovia sediaci na terasách v čase bitky dávno z centra mesta ušli a ostali len desiatky prizerajúcich sa.

Na mieste bol aj náš redaktor, ktorý sa pri získavaní ďalších informácií stretol s agresivitou Slovákov. Partia mužov s holými hlavami na neho vykrikovala v snahe zastrašiť ho.

Podľa našich informácií policajti zasahovali nielen v historickom centre mesta, ale aj na uzavretej Kapucínskej ulici, kde zadržali a kontrolovali identitu desiatok výtržníkov. Tí boli hluční a kričali aj počas toho, ako kľačali.

Bratislava sa prebudila po bitkách v uliciach. Polícia údajne zasahovala po približne 10 minútach
Bratislava sa prebudila po bitkách v uliciach. Polícia údajne zasahovala po približne 10 minútach Zdroj: TASR - Adel Ghannam

Na mieste bolo približne 15 policajných áut a podľa slov policajtov presne nevedeli o čo ide, boli len privolaní k výtržnictvu. Po legitimovaní zadržaných ich policajti nakladali do áut a odvážali. Podľa prvých infomrácií, ktoré polícia zverejnila na Facebooku ešte v noci zadržali viac ako 80 bitkárov.

„Zo včerajšej potyčky k nám bolo privezených 8 osôb, všetci cudzej národnosti. Tieto osoby mali prevažne povrchové poranenia hlavy, končatín a rezné rany. Pacienti boli ošetrení a následne prepustení, žiadny z nich nebol hospitalizovaný,“ potvrdila pre Refresher hovorkyňa UNB Mgr. Eva Kliská.

Bratislava sa prebudila po bitkách v uliciach. Polícia údajne zasahovala po približne 10 minútach
Bratislava sa prebudila po bitkách v uliciach. Polícia údajne zasahovala po približne 10 minútach Zdroj: TASR - Adel Ghannam

Aktéri včerajšej bitky sa pred políciou schovávali aj v miestnych baroch, tá ich však bez problémov našla a zadržala.

„Veľká ucta týmto ľuďom - upratovacia čata je pripravená na to aby ste o pár hodín mohli mať čisté mesto,“ napísal na náš Facebook čitateľ Peter Reefe Kovac. 
 
Aktualizované: Bratislava sa prebudila po surových pouličných bitkách v uliciach. Polícia vraj zasahovala po približne 10 minútach
Aktualizované: Bratislava sa prebudila po surových pouličných bitkách v uliciach. Polícia vraj zasahovala po približne 10 minútach Zdroj: Peter Reefe Kovac
Domov
Zdieľať
Diskusia