Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2019, 12:08
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Dcéra nechala zavraždiť vlastnú matku, pretože jej celý život klamala, že má leukémiu a potrebuje vozíček

ZAUJÍMAVOSTI CHOROBY MASOVÍ VRAHOVIA VÄZENIE
Uložiť Uložené

Na prvý pohľad príbeh obetavej matky a chorej dcéry končí tragédiou. V skutočnosti bola vážne chorá práve matka.

Odmalička má rakovinu, nemôže chodiť a trpí psychickou poruchou, kvôli ktorej nikdy skutočne nedospeje. Jej matka, ktorá sa o dieťa stará sama, ju doma aj učí a venuje jej všetok čas. Po 23 rokoch sa dcéra matke za každú sekundu, ktorú jej venovala, odvďačila vraždou. 

Život sa s Gypsy Rose a jej matkou Dee Dee nikdy nemaznal. Prežili hurikán Katrina, ten im zničil dom a museli sa presťahovať. Pre túto tragédiu neprišli len o strechu nad hlavou, ale aj o lieky, a tie vraj boli pre život Gypsy nevyhnutné. Liečila sa na svalovú dystrofiu, leukémiu, astmu, epilepsiu, spánkové apnoe, poruchu prijímania potravy, problémy so zrakom, sluchom a na iné choroby, ktoré jej odmalička strpčovali život.

Vo väzení sa cítim najslobodnejšie v živote, hovorí dievča, čo nechalo zabiť svoju mamu
Vo väzení sa cítim najslobodnejšie v živote, hovorí dievča, čo nechalo zabiť svoju mamu Zdroj: youtube


Trávili spolu 24 hodín denne

Gypsy vraj mala poškodený mozog, čo znamenalo, že mentálne bude navždy omnoho mladšia než fyzicky. Aj preto sa jej mama rozhodla, že ju bude učiť doma a nebude dcéru vystavovať tlaku školy. Dee Dee to nedovoľovalo nájsť si prácu.  

V ťažkej situácii po hurikáne im podľa Cosmopolitanu pomohla nezisková organizácia Habitat for Humanity, ktorá postavila dom prispôsobený chorobám Gypsy. Bol vybavený vírivkou pre svalovú dystrofiu či špeciálnym zariadením na vozíček.

Pomáhali aj iné charitatívne organizácie,ktoré sa snažili o to, aby si Gypsy užila život čo najväčšmi. Vďaka nim sa dostala napríklad do Disneylandu. Aj napriek pomoci však mali veľké finančné problémy, otec im totiž v ničom nepomáhal. Dee Dee tvrdila, že bol násilný, nevedel prijať choroby ich dcéry, a preto sa radšej rozhodli odísť. Rovnaký problém vraj mali aj so širšou rodinou, čo viedlo k tomu, že zostali úplne osamotené.

Ľudia na celom svete postupom času ich príbeh poznali a tí, čo bývali blízko, sa im snažili pomáhať. Portál news.com.au píše, že ich okolie zbožňovalo, nakupovali im veci aj jedlo, ktoré si často nemohli dovoliť, alebo viezli na letisko, ak Gypsy potrebovala vyšetrenie mimo štátu. Takúto pomoc často vyhľadávali prostredníctvom Facebooku, kde mali spoločný profil, ktorý existuje dodnes.

Odporúčané
Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti 9. júla 2019, 17:49

Začiatok konca

Zvrat v príbehu chorej dcéry a obetavej mamy nastal 14. júna 2015, kedy na ich Facebooku pribudol tento príspevok.

Mama svojej dcére obetovala život, tá ju neskôr zavraždila.
Mama svojej dcére obetovala život, tá ju neskôr zavraždila. Zdroj: www.facebook.com

Portál CBS News opisuje, že ľudia, ktorí rodinu na sociálnych sieťach sledovali, sa prirodzene zľakli, zavolali políciu a zhromaždili sa pred ich domom. 


Polícia ho šla neskôr prehľadať a našla v ňom mŕtvu a dobodanú Dee Dee. Gypsy sa však v dome nenachádzala, aj keď auto prispôsobené invalidnému vozíku stálo na príjazdovej ceste.

Ľudia predpokladali, že ju vrah uniesol a vyhlásili ju za nezvestnú. Keď polícia vyhľadala adresu, z ktorej bol uverejnený status, dopátrali sa k Nickovi Godejohnovi. Vykľul sa z neho jej priateľ, s ktorým sa zoznámila na cirkevnej zoznamke. Nevedela o ňom dokonca ani mama, aj keď ju v rozhovoroch často označovala za najlepšiu kamarátku. Z jeho adresy bol pod statusom neskôr uverejnený aj tento komentár.

Mama svojej dcére obetovala život, tá ju neskôr zavraždila.
Mama svojej dcére obetovala život, tá ju neskôr zavraždila. Zdroj: www.facebook.com


Keď polícia na adresu dorazila, Nick sa okamžite priznal. V jeho dome našli aj nezvestnú Gypsy. Obrovským šokom bol fakt, že Gypsy k nemu prišla autobusom a dokráčala tam úplne sama, akoby chodila celý život. Rovnako so sebou nemala zásobu kyslíka, bez ktorej sa dovtedy nevedela ani pohnúť, mala krátke vlasy, aj keď bola dovtedy pre liečbu rakoviny holohlavá.

Odporúčané
Slovenskí mafiáni odrezávali hlavy, telá mleli mlynčekom na mäso či topili v kyseline. Výbuchy a streľby boli v 90. rokoch bežné Slovenskí mafiáni odrezávali hlavy, telá mleli mlynčekom na mäso či topili v kyseline. Výbuchy a streľby boli v 90. rokoch bežné 31. marca 2019, 17:24

Gypsy v skutočnosti vôbec nebola chorá

Práve v tomto momente sa začína seriál The Act a retrospektívne sa vracia do čias, kedy Gypsy začala tušiť, že jej zdravotný stav je len klamstvom. 

Patricia Arquette a Joey King v úlohách matky a dcéry stvárňujú skutočný príbeh, ktorý v roku 2015 otriasol svetom. Gypsy na seriál však pozitívny názor nemá. „Myslím si, že to, že použili moje skutočné meno a príbeh bez toho, aby som im na to dala potrebné práva, je neprípustné. Na tvorcov seriálu plánujem podať žalobu,“ vyjadrila sa.

Všetky choroby, leukémia, astma, epilepsia, svalová dystrofia či poškodenie mozgu, všetko bola lož zostrojená mamou. Diagnóza, ktorú Dee Dee pravdepodobne mala, sa nazýva Münchhausenov syndróm v zastúpení, kedy zväčša rodič, v drvivej väčšine prípadov matka, predstiera chorobu svojho dieťaťa.

Sú schopné ho týrať, poškodzovať, kŕmiť liekmi, nechávať zbytočne operovať. Aj keď je zámer správania stále záhadou, lekári odhadujú, že môže ísť o nejaký pocit menejcennosti, kde matky hľadajú pozornosť, poľutovanie či obdiv. Rovnako však môže ísť o strach z odchodu dieťaťa, kedy chcú matky docieliť, aby na nich boli ich deti stále závislé.

Domov
Zdieľať
Diskusia